10.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Szégyellje magát!

Megfigyeltem, hogy pár hete rendszeresen megjelennek a közmunkások a Gerje csatorna gátján és a nagy gaztól és a szennyeződésektől megszabadítják és kicsit biztonságosabbá teszik a csatorna gátját. A Gerje csatorna vizét növeli az Újváros csapadékvizének összegyűjtésére szolgáló Akasztói-dűlőnél átfolyó csatorna. Ezt a csatornát a nagy esőzések előtt szintén kitakarította egy munkagép, a mederből a szemetet eltávolították és a partját is lekaszálták.

Mindezért köszönet az üzemeltetőnek, de mintha erre a szép rendre várt volna valaki, már másnap a képen látható három zsák kommunális hulladék került a csatorna partjára és medrébe. Ezeket a szeméttel teli zsákokat aztán az eső szépen levitte a csatornában a vízgyűjtő tározóba, majd onnan, – ha tönkre nem tette az átemelő szivattyúkat – a Gerje csatornába került a szemét, szennyezve ezzel Magyarország összes élővizét.

Szégyellje magát az a lakos, aki a sötétség leple alatt tette mindezt, mert ez nem volt véletlen. Nem mondhatja, hogy csak úgy arra járt és kidobta az autójából a három zsákot, ugyanis ez a csatorna mellett húzódó út nem vezet sehova, a végén árok vet véget neki.

Aki ezt tette, szándékosan tette, nem véletlenül. Javaslom, járjon még arra többször is és ha egy kis jót is akar tenni, szedjen össze a területen bőven előforduló szemetet és a vigye ki a szeméttelepre. Ahova 1 m3 erejéig ingyen lehet szemetet elhelyezni és a Külső-Kátai úti szeméttelep sincs messzebb, mint az Akasztói-dűlő.

Csak még egy gondolat: az ilyen cselekedet bűncselekménynek számít, mivel ez természet és környezetkárosítás. Tehát jó lesz vigyázni, ha lebuknak az büntetéssel jár!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...