10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Fekete tulipán, piros jácint

Ahhoz hogy tudjuk követni, hová milyen hagymát teszünk, érdemes kis jelölő táblával jelezni a növény nevét, esetleg színét is. Abban az esetben,ha van otthon egy vadászkutya, mint nálunk, a jelölést nyugodtan kihagyhatjuk… A hagymák tavaszra teljes átrendeződésre fognak kerülni.

Akinek nincs kertje csak egy kisebb terasz vagy erkély, az se bánkódjon, hiszen a hagymás növényeket akár egy balkonládába vagy egy nagyobb cserépbe is elültethetjük. 

Nézzük, milyen választékból válogathatunk a teljesség igénye nélkül: A hagymavirág hatalmas lila színű gömb formájú virágával a kertek királynője. Egy ilyen gömbben 50-60 apró kis virág nyílik egyszerre. Termékeny, jó vízáteresztő földbe ültessük. A növény akár 2 méter magasra is megnőhet, a hagymák átmérője akár 10-15 cm is lehet. A tulipánok szín és forma választéka hatalmas, az idei legkedveltebb újdonságok: a tulipa queen of night: fekete tulipán, a tulipa duo double: dupla virágú rózsa tulipán és a tulipa  parott: fodros papagáj tulipán. A nárciszoknál sok telt virágú fajta kapható, amelyek fehér vajszín, vagy épp sárga színben pompáznak. A crocusok szintén hatalmas színválasztékban kaphatók, csoportosan kiültetve a legszebbek. A jácint örök kedvenc, illatuk már messziről érződik. Már nemcsak lila és fehér, hanem akár piros, narancssárga, citromsárga színekkel is próbálkozhatunk! Cserépben nevelve, lakásban már karácsonyra illatos asztaldíszt készíthetünk belőle. Sokan nem tudják, de a hóvirágot is ősszel kell ültetni! Igen kellemes meglepetés lesz, amikor a hótakaró alól kibújó első virágokat megtaláljuk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...