6.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

VII. Gerjementi Vadásznap

A Gerje–patak mentén vadászó vadásztársaságok már 7 éve működnek együtt és tartják meg minden évben vadásznapjukat, 2013-tól már mint Gerje–menti Vadásztársaságok és Vadászok Egyesülete néven. A hét alapító tag után most már a bővítésen gondolkodnak, mivel több vadásztársaság is jelezte csatlakozási szándékát.

Ebben az évben Törtelen rendezték meg a vadásznapot, a házigazda a Törteli Vadásztársaság volt. Szeptember 26-án volt a hivatalos megnyitó. Délelőtt a vadászháznál az iskolás gyerekeknek vadász akadálypályán kellett bizonyítani ügyességüket, majd rendhagyó biológiaóra és kutyabemutató is volt. Délután az ünnepi beszédet Godó János polgármester tartotta, amit fotókiállatás és a törteli terület trófeáinak szemléje követte.

Szombaton a törteliek a Gerje Party Fúvósegylet zenés ébresztőjével nyitották a napot. A vadászok viszont már korán reggel elfoglalták helyeiket a vadételfőző versenyen. Az üdvözlő kürtjel után Fehér Sándor, a Gerjementi Vadásztársaságok és Vadászok Szövetsége elnöke köszöntötte a vendégeket és adta át egy évre a törtelieknek a szövetség zászlaját. A „civil” résztvevőknek érdekes volt a szigorú rendben végrehajtott vadászünnepség. Katonás rendben zajlottak az események: Vadászhimnusz, a helyi vadászok felsorakozása a terítéknél, jelentések beadása, vadászavatás, kitüntetések, díjak átadása, ökomenikus Hubertusz mise.

A délután már szabadabb hangulatban telt el. Értékelték a jobbnál jobb vadételeket, amelyek az utolsó falatig mind elfogytak. Kitűnő művészek adtak műsort a színpadon, sőt érdekes történelmi vadászruha bemutató is volt. Tombolasorsolás, késő estig tartó utcabál zárta a sort. Színesítette a programot az amatőr festőművészek kiállítása, az egzotikus hüllőbemutató és a kirakodóvásár.

Törtel község és a helyi Rákóczi Ferenc Vadásztársaság kitett magáért. A VII. Vadásznap színvonalasra sikerült, dicséret illeti a rendezőket. Jövő szeptember végén egy újabb helyszín következik. Lehet, hogy az új jelentkező vadásztársaságok egyikének területén?

FOTÓK az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...