2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Köszönet a diófáért Tanár Úr!

A képen látható diófa a Borona utcában található a házam udvarán, melyben a Napsugár Magánóvoda működött sok éven át. Nyár alkalmával örömmel hűsöltek alatta az ovisok. 

A fát közel 20 éve ültettem el. Még csak 5 éves lehetett a fa, amikor Darányi János, egykori matematikatanárom meglátogatott. Szétnézett az udvaron, és azt mondta: „Ide figyelj fiam!”-mutatott a diófa derekára, ahol a földtől 40 cm-re egy lyuk volt, alatta egy féreg ürüléke. Én nem is figyeltem fel rá.  Kérte hozzak egy méteres drótot, szakszerűen feltolta a nyíláson, és 6-8 cm-es férget húzott ki.  Így mentette meg a diófánkat, és ezért köszönet neki!  Ma már a felhők közül figyeli a fa hatalmas lombját. 

Régebben sokat dolgoztam neki, mikor elszámoltunk, viccesen megkérdezte: „Ki volt a matek tanárod? Hát ő volt. Mikor átvettem a piros százasokat a tisztességesen elvégzett munkámért csak annyit mondott huncutul: „Kár volt megtanítani számolni.” 

A képen látható száradásra kiterített dió mérete 5 méterszer  1,5 méter széles, és 12 cm magas. Elnézést Tanár Úr nem számoltam meg egyenként, mértanilag adtam meg a mennyiséget. Ismét köszönet, hogy megmentette a diófát.

Diákja: Józsi bá’


A képen a fa, az ültetője és a termés

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...