13.8 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Jó lenne az első nyolcban végezni

A női kosárlabda NB I. 2015 évi első fordulójában a Ceglédi EKK csapata Miskolcon lépett pályára, ahol lányaink bravúros győzelmet szereztek. Élményszámba menő produkciót nyújtott az együttes. Védekezésben és támadásban is a maximumot produkálták a lányok.

A Szoljon.hu készített interjút az Cziczás Lászlóval (35), akinek vezetésével korábban Magyar Kupát nyert Szolnok. Cziczás nyár óta a ceglédi női kosárlabda csapat edzője. Ceglédi tapasztalatairól, terveiről beszél a lapnak, melyből kiderül, a ceglédi lányokkal hosszútávú tervei vannak, de arra is kíváncsi, a szezon végén kap-e ajánlatot máshonnan.
– Eddig mennyire jött be az edzősködés?
– Van egy kiváló segítőm (Földi „Sutyi” Sándor fia), akivel nagyon hamar egy hullámhosszra kerültünk. Nem nyűg edzésre járni, a lányok kilencven százalékban elfogadják, amit mondok nekik. Formálhatók, fogékonyak a számukra még talán szokatlan munkára és nagyon szorgalmasak is. Mindezt úgy csináljuk, hogy vérátömlesztést is végzünk. Ennek az eredménye persze nem hónapokban, hanem években mérhető, úgyhogy ami most van, az egy hosszabb szakasz első állomása. Hogy lesz-e folytatás, az persze nagyon sok mindentől függ. Például attól, hogy elégedettek lesznek-e velem a szezon végén, vagy kapok-e ajánlatot máshonnan. Újfajta szemléletet akarok megtanítani a lányoknak. Olyasmit, ami játékosként engem is jellemzett. De azt látom rajtuk, hogy néha „meg vannak halva”, nem kíméljük őket az edzéseken.
– Most a hetedik helyen áll a csapat. Mi az elvárás Önökkel szemben?
– Nagyon jó lenne az első nyolcban végezni. Emberemlékezet óta nem fordult elő Cegléden, hogy a rájátszásba jutott volna a csapat. Bízom benne, hogy ebből a szempontból is sikeres lesz ez a szezon.
– A játékos mentalitásából mennyi maradt meg Önben edzőként?
– Azt mondják rólam, hogy vehemens vagyok meccs közben, néha elragad a hév. Nem tudom karba tett kézzel követni a játékot. Játékosként a feszültséget le tudtam vezetni egy-egy védekezéssel, vagy támadással, de itt ilyesmire nincs lehetőségem. A kispad előtt felfestett kalitkában kéne maradnom, de ezt nem mindig tudom megállni. Néha úgy szaladgálok a kispad és a zsűriasztal között, mintha nem is lenne ott az a bizonyos vonal. Tíz forduló ment le a bajnokságból, eddig egy technikai hibát kaptam. Természetesen azt is jogtalanul. A játékvezetőkkel természetesen tisztelettudó vagyok, hiszen azért én még nagyon új fiú vagyok ebben a szakmában.
 
 

Az 1979-ben született Cziczás Lászlót tizenegy éves korában igazolta le az Olaj utánpótláscsapata. Tagja volt az 1993-ban Országos Serdülő Kupán ezüstérmet nyert csapatnak. Tizennyolc éves korában, 1997 áprilisában a Szombathely ellen játszotta első mérkőzését a felnőtt csapatban. A 2000-2001-es szezont a B-csoportos Tiszaújvárosban töltötte, de egy év múlva már a szolnoki csapattal nyert Magyar Kupát. 2004-ben lett csapatkapitány, pályafutásának csúcsa a 2007-es esztendő volt, ekkor kupagyőzelmet és bajnoki címet szerzett. A Szolnoki Olajnál tizenkilenc évet húzott le, ebből tizenkettőt A-csoportos játékosként. A 2009-es szezon után Debrecenbe igazolt, majd visszavonult.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....