11.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Ismét Fonogram-díjas

Az év hazai dzsessz albuma kategóriában a Sárik Péter duó Minden délibáb című lemeze kapta meg az aranymikrofont a Várkert Bazárban május 26-án tartott Fonogram-díj átadásán. Tavaly Sárik Péter, Berdisz Tamással és Frey Györggyel közös triójának, Jazzkívánságműsor című albumáért kapta ugyanebben a kategóriában a szakma legnagyobb elismerésének számító díjat.
A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) által rendezett díjátadón tizenhárom hazai és hat külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt Fonogram-díjakat.
Még egy ceglédi vonatkozás van a díjazott alkotások között, ugyanis az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában Csemer Boglárka Boggie All Is One Is All című albuma kapta a díjat, melynek dalszövegeit a ceglédi Bori Sára írta.
A Fonogram-díj valamennyi kategóriában egy művészi kivitelű aranyozott mikrofon. A könnyűzenei kategóriákban egy zenészekből, zenei szakemberekből, újságírókból álló jelölőbizottság, valamint egy szűkebb szakmai zsűri, a Fonogram Bizottság tagjai szavaztak. A Fonogram – Magyar Zenei Díjat – Arany Zsiráf-díj néven – a magyar hanglemezkiadás kiemelkedő teljesítményeinek, valamint a nemzetközi hanglemezkiadás Magyarországon kiemelkedő sikerű és értékű albumainak díjazására alapította a MAHASZ közgyűlése 1992 szeptemberében. A díjra az elismerés odaítélésének évét megelőző két naptári évben Magyarországon megjelent album nevezhető.

Fotó: Mernyó Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...