3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Az Önkormányzat is nyilatkozott a menekültekről

Cegléden is megjelentek a menekült státuszt igénylő migránsok, akik Szegedről vasúton érkeznek és városunkban szállnak át Debrecen felé. Cegléd Város Önkormányzata – mint arról sajtóközleményében beszámol – felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal és megtette a megfelelő lépéseket, hogy a Cegléden átszálló menekültek zavartalanul elhagyhassák a város vasútállomását.

“A város lakosainak biztonsága és a biztonságérzet megőrzése érdekében az önkormányzat felvette a kapcsolatot a rendőrség és a vasútállomás vezetőivel, hogy fokozott figyelemmel kísérjék a kialakult helyzetet. Így az állomáson folyamatos az egyenruhások jelenléte, a vasútőrök mellett rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök is segítik a rend fenntartását. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szegedi illetékesétől folyamatos tájékoztatást kap az önkormányzat az itt átszállók létszámáról. A kánikulára való tekintettel a város, a Vöröskereszt és önkéntesek bevonásával ásványvizet biztosít a debreceni vonatra várakozó menekültek számára.

Ceglédre minden óra 12 perckor érkezik a szegedi vonat, 11 óra előtt azonban nem jellemző a menekültek jelenléte, mivel kora délelőtt tudják benyújtani Szegeden a menekült státuszra vonatkozó kérelmeiket és csak ezután indulhatnak el a kijelölt menekülttábor felé. A legutolsó vonat este 10 óra után indul Debrecenbe, amellyel eddig el is hagyta minden menekült Ceglédet.” – szól a közlemény.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...