3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Újvárosi Tűzoltótábor

A tábor minden napja napirend alapján működött. Reggel az énektanítás kapta a főszerepet. A gyermekek lelkesen énekeltek, és ismerkedtek meg újabb és újabb énekekkel. A délelőtti Tízparancsolat tanítása után a bibliai igazság feldolgozása következett kiscsoportban. Itt a gyermekek elmélyülhettek az adott témában, kifejthették gondolataikat, véleményüket, és kérdéseket tehettek fel. A tanítást szabad játék követte, majd pedig – ebéd után – „tűzoltósegéd–képzésben” részesülhettek, melynek keretében megismerkedhettek a tűz veszélyeiről és a szükséges tennivalókról tűz esetén. Pénteken ellátogatott táborunkba a ceglédi tűzoltók két képviselője is, akik a megelőzésre hívták fel a figyelmet, és izgalmas történeteket meséltek. A gyermekek nagy figyelemmel hallgatták a tűzoltóképzést, érdeklődők voltak, és sok kérdést tettek fel a témával kapcsolatban.

Délután különböző kézműves foglalkozásokban vettek részt a gyerekek: készítettek tűzoltósisakot, könyvjelzőt, pillangót, karkötőt és más emléktárgyakat. A foglalkozások között természetesen jutott idő a játékra is. Lehetett csocsózni, pingpongozni, labdázni, tollasozni, ugrókötelezni és focizni. Csütörtökön délután pedig akadályversenyt szerveztünk hét csapatra bontva a társaságot, melyben ügyességi, gyorsasági feladatokban vetélkedhettek egymás között a gyerekek, de a megmérettetésben helyet kaptak az elméleti kérdések is. Az uzsonna után naponként sor került egy-egy missziós történetre is, melyekben misszionáriusok, tűzoltók példa értékű élettörténeteit, hőstetteit hallgathatták meg a gyerekek.

A sok és változatos program nagyon jó közösségformáló volt. A tábor nagyon jó hangulatban telt. Köszönet mindenkinek, aki részt vett a szervezésben és a lebonyolításban, a gyülekezet asszonyainak pedig a sok süteményért, finomságért. Soli Deo Gloria! Azaz: Egyedül Istené a dicsőség!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...