3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Változásokkal indul a tanév

Kevesebb mint két hét múlva megkezdődik a 2015/16-os tanév a város köznevelési intézményeiben. Változásokkal indul ez az időszak is: az intézményirányításban új szereplő lép színpadra, sőt ezzel párhuzamosan megváltozik egyes iskolák neve is.

2015. július 1-től a magyar állam részéről a ceglédi köznevelési intézményeknek két irányító szerve van: a Ceglédi Szakképzési Centrum és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). Az átszervezésre azért volt szükség, mert a szakképzés feladata az Emberi Erőforrások Minisztériumától átkerült a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. Így a szakképzési feladatok helyi ellátására létrejött a Ceglédi Szakképzési Centrum.

A KLIK irányító szerve a Emberi Erőforrások Minisztériuma maradt. Ez utóbbi a fenntartója a Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézménynek, a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumnak, a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskolának, a Várkonyi István Általános Iskolának, a Dózsa György Kollégiumnak, és a – tág feladatkörű – Losontzi István Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Pedagógiai Szakszolgálatnak. A tankerületi igazgató személye változatlan: Fodor Gábor (képünkön jobbra) irányítja a szervezeti egységet.

Ceglédi Szakképzési Centrum helyi tagintézményei a következők: Ceglédi SzC Bem József Műszaki Szakközép- és Szakiskolája, a Ceglédi SzC Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolája és a Ceglédi SzC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és Szakiskolája. A frissen kinevezett Buncsák Gábor főigazgató (képünkön balra) mellett, még egy intézmény élén van változás az új tanévtől: Farkas Albert személyében új vezetője van a Dózsa György Kollégiumnak is. 

Változás az is, hogy a 2015/16-os tanévtől kezdve a Ceglédi SzC tagintézményei várják a már szakmával rendelkező, de a munkaerőpiacon elhelyezkedni nem tudó felnőttek jelentkezését is. A másodszakma elsajátításának lehetősége ingyenes, esti tagozaton kerülnek megszervezésre, így a beiratkozott felnőttek diákigazolványra is jogosultak.

A Török János Szakképző iskola továbbra is önálló intézményként működik a Földművelésügyi Minisztérium közvetlen irányításával.

A KLIK és a Szakképzési Centrum is irányít Cegléd határain túl is (tag)intézményeket, de mindkettő elhelyezését városunk biztosítja a Malom tér 3. szám alatt. (Elérhetőségek: KLIK: (53) 500-338, cegleditk@klik.gov.hu, CSzC: (53) 500-335, ceglediszc@gmail.com)

Cegléd összes oktatási intézményében az első tanítási nap egységesen szeptember 1. Információink szerint a tankönyvek minden intézménybe megérkeztek, az esetleges cserékről pótlásokról soron kívül gondoskodnak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...