5.1 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Ma kezdődik a Las Vegas-i VB

 
66 kg (46 induló). Lőrincz Tamás (Ceglédi VSE). A súlycsoport teljes sorsolása!
Szöcsinek a 21. legkisebb szám kihúzásával selejteznie kell a súlycsoportban, így már az első körben szőnyegre lép a vb-bronzérmes litván Edgaras Venckaitis ellen.  Szöcsiék legutóbb világversenyen 2010-ben csaptak össze, a bakui Európa-bajnokságon, akkor magyar győzelem született, ami ha megismétlődik, Tomi tovább jut. A tizenhat közé jutásért a fehérorosz olimpiai bronzérmes Sziamjonov vagy a svéd Harutyunyan következhet, majd a harmadik körben az örmény, hondurasi, görög, indiai négyesből minden bizonnyal az Európa-játékok ezüstérmese, Harutjunjan Migran, korábban orosz színekben versenyző örmény birkózó érkezhet, akit Szöcsi a tavalyi világbajnokságon nagy csatában győzött le. A folytatásban már a négy közé jutás lehet a tét, ahol az ukrán, észak-koreai, szlovák, iráni, üzbég, török, grúz és kolumbiai csoportból érkezhet valaki ellenfélül. Érdekesség, hogy az irániak nem az olimpiai és világbajnok Noruzit indították, hanem a mindössze 23 éves Medi Zejdvand öltheti magára Irán válogatott mezét, aki a 2013-as Ázsia-bajnokságon ezüstérmes volt. Szöcsi ágára kerültek azért még nagy nevek, de szerencsére velük már csak a döntőbe jutásnál találkozhat. Ide sorsolt többek között a dél-koreai világbajnok Riu, az Európa-játékok győztes orosz Szurkov, a világ- és Európa-bajnok azeri Alijev, valamint az Ej-bronzérmes horvát Etlinger is.

 
Lőrincz első mérkőzése:
1/32 közé jutásért:
66 kg (48 induló): Lőrincz Tamás – Edgaras Venckaitis (litván)
 

A Las Vegas-i világbajnokság helyosztó mérkőzéseit élőben nézhetjük az új televíziós csatornán, az M4 Sporton! A mai napon három sztárbirkózónk lép szőnyegre a vb-rajtján, így reméljük, hogy a magyar idő szerint 4 óra 30 perctől kezdődő bronz- és döntő mérkőzésen mindhárman ott lesznek!

Az M4 Sport adásai: 16 órától: Birkózó vb-előtt, Németh Szilárddal, Kocsis Ferenccel, Módos Péterrel; 3 óra 15 perctől: Birkózó vb-helyosztó mérkőzések ÉLŐBEN, Mohay Bence és Módos Péter szakkomentátor. Ezenkívül mindennap összefoglalót láthattok az előző napról, amire 19 óra 45 perctől, 22 óra 15 percig kerül sor!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...