Túlzónak érzem azt a médiakommunikációt, ami cégünk ellen zajlik. – mondta a Bem iskolában lévő főzőkonyhán tartott sajtótájékoztatón Takács Zsolt, a TS Gastro vezetője a helyi sajtó képviselőinek. Mint ismert az előző hetekben számos országos médiumban írtak a ceglédi közétkeztetési cég botrányáról, melyben lejárt szavatosságú húskészítményeket talált ellenőrzése során az élelmiszerbiztonsági hatóság.
Mint Takács Zsolt kifejtette: – Megfogalmazódik bennünk, hogy ez egy lejárató kampány a TS Gastro ellen, és valaki rosszindulatból súghatott a hatóságnak. Azt mondta, „lehet, hogy tippje is van”, hogy ki, de nem árulta el. – Tudjuk, hogy a közétkeztetési piacért háború zajlik. Ez a szabálytalanság nem volt olyan mértékű, ami indokolná a felfokozott médiavisszhangot. – mondta el Takács.
– A főzőkonyhán talált húskészítmények a szavatossági időn belül kerültek lefagyasztásra, úgy, ahogy erre jogszabályok lehetőséget adnak. Az egyetlen emberi mulasztás abban volt, hogy ezekre nem kerültek rá az újabb szavatossági időt – 90 napot – jelentő címkék. Ennek a szabálytalanságnak a személyi konzekvenciáit cégünk már levonta. A cégvezető felhívta a figyelmet: – 2012 óta folyamatosan működik a cégünk, rendszeres ellenőrzéseken soha semmilyen elmarasztalást nem kaptunk. A múlt héten pedig újabb két konyhánkat ellenőrizték és kiváló minősítést kaptak ugyancsak a Nébih-től.