A túrós részhez: 75 dkg túró, 30 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 3 csomag vaníliás cukor, 1,5 csomag vaníliás (főzős) pudingpor, 6 tojás kell. A túrós masszát úgy keverjük ki, hogy először a porcukrot, vaníliás cukrot és a puha vajat habosra keverjük, majd részletekben belekerül a túró, a tojássárga, a puding, legvégül a óvatosan a habbá vert fehérje. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük nem túl sűrűn a diónyi gombócokat, amit a kakaós tésztából formálunk. Erre kanalazzuk óvatosan a túrós masszát. Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20 percig sütjük. Fontos, hogy ne szárítsuk ki, a túró kicsit krémes maradjon. Szeleteléskor előbukkannak majd a kakaós részek, amelyekre jólesik ráharapni.
Színeiben éppen az előző sütemény fordítottja a
Boci szelet
ahol a kakaós részek aránya nyeri a versenyt. Itt a tésztához 18 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 4 tojás, 1 dl tej, 1 dl olaj, 3 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor szükséges.
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába. A könnyű, habos masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A túrós részhez 50 dkg túrót, 15 dkg kristálycukrot, 1 tojást, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg búzadarát, 1 citrom és ha van egy narancs reszelt héját összekeverjük. Majd kanál segítségével fehér „bocifoltokat” varázsolunk a kakaós tésztára. Nem kell izgulni a túrós massza először soknak tűnik, de sülés közben a kakaós tészta feljön, a fehér besüllyed majd, izgalmas felületet adva a süteménynek. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 30-40 perc alatt süssük készre, többször ellenőrizzük tűpróbával. Jó januári sütögetést!