16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Farkas Gábor Gábriel

Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán 2000-ben fejezte be tanulmányait. A Budapesti Moulin Rouge énekes konferansziéjaként performanszot mutatott be diplomamunkaként, amely annyira elsöprő volt, hogy másnap minden jelentős napilap foglalkozott vele. A színpadon aratott siker után újabb sikerek következtek, hiszen egy műemlék épület falát díszítő, nagyszabású falfestményével is kivívta a nagyérdemű elismerését.

A diploma megszerzése után Gábriel a zenés színház felé fordult. Sokoldalú művész, színpadi tehetsége korán megmutatkozott. Emlékezetes a Kabaré konferansziéjának megformálása, amelyről a Broadway legnagyobb alakjai is elismerően nyilatkoztak. Alakítását a Színészkamara Színész I. oklevéllel díjazta. Nemzetközi sikerei revüszínházakban és színházi fesztiválokon (Obscenes – Liverpool, Salt&Sugar – Kijev) folytatódtak, ahol a musical dalok mellett a klasszikus magyar orfeum- és táncdalok angol változataival és jazz-sztenderdekkel nyűgözött le mindenkit.

Mesterei: Garai Attila, Paál István, Bakó Gábor, Kalmár Péter.

Szöget ütött a fejembe ez a név: Garai Attila. A ceglédiek ismerik a nevét, hiszen sokszor volt itt vendég. Az őt körülvevő legenda valószínűleg a budapesti Gellért Hotel teraszáról indult, valamikor 1960 körül, amikor jazz együttese ezen a divatos és elegáns helyen kezdett játszani.

Ő volt a mestere Gábrielnek is, előtte tiszteleg műsorával, amit április 9-én 19 órakor mutat be a Kossuth Művelődési Központban.

Ahogy Gálvölgyi János mondta:

“…régi, nagy slágerek, egy fantasztikusan tehetséges művész előadásában.”

S Petrényi Zsuzsa

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....