4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Nagyböjti lelki nap az Irgalmasság évében

Pedagógus életem egyik tapasztalata, hogy a mai gyerekek jobban figyelnek kortársaikra, mint ránk, felnőttekre. Mi pedig akkor tudjuk érdeklődésüket az általunk fontosnak tartott célra irányítani, ha abban személyes élményeink is benne vannak, tehát, ha a „bőrünkre megy” a dolog.

Ez lehetne probléma is, de a katolikus általános iskola lelki napjain inkább mindig nagyon mély, esetenként megrendítő, érzelmi hálót megpendítő alkalmakra kerül sor.

A három helyszínen mozgó események közül nekem a LiFT (Turai Dénes hitoktató kollégám csapata) pantomim előadásában volt szerencsém segítőként kicsit részt venni.

A bűnbeesés, az isteni szeretettől való elszakadás, Krisztus önként vállalt áldozata, az örök szeretetbe visszahívó Fiú és az ember kapcsolata – ennek ábrázolása, kifejezése mozgással, szavak nélkül- felnőtteknek is nagy feladat.

Hátborzongatóan szép pillanatokat éltünk át, valóban néma csendben, feszült figyelemmel követve ezeknek az 5., 6., 7. osztályos fiúknak és lányoknak  a mozdulatait, arcjátékát. Példamutató volt, hogy felvállalták lényüknek azt a részét a kortárs csoportok előtt, mely nem mindig kíméletes a kritikáiban.

Hiszem, hogy a húsvéti előkészülethez hozzá tudtak tenni, a szív mélységébe juttatva valami fontosat. Ha nem így lenne, nem tudta volna egyszerre közel 100 gyerek egyetlen óriási körben, egymás kezét fogva tanáraikkal együtt imádkozni az imát, amit Jézus Krisztus tanított nekünk. Mi Atyánk, áldásodat kérjük minden diákunkra, szüleikre, pedagógusainkra!

Tóth Péter Lászlóné Zsuzsika

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...