2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Egyeztettek a ceglédi testnevelők

A mai napon rendezett testnevelő konferencián az ún. “Európai Sporthét” előkészítése volt a téma és megtervezték a város éves diák-és lakossági sportprogramjait. Elhangzott, hogy minél többeket szeretnének sportos életmódra ösztönözni, és Cegléden is minél több embert megmozgatni, hiszen a  rendszeres mozgás nagyban hozzájárul az egészséghez.

Konferencián egyeztettek a ceglédi testnevelőkSok programot terveznek a városban és remélik, hogy ezek a város tíz iskolájának közös szervezésében tudnak majd megvalósulni, annak ellenére, hogy az iskolák hét különböző fenntartóhoz tartoznak. Az egyházi iskoláktól kezdve, a minisztériumhoz is tartoznak iskolák, illetve a képzési centrumhoz és az újjáalakított KLIK-hez is, ezért az egyeztetések koordinálása sokszor nehézségekbe ütközik.
Szeptemberben lesz egy “Európai Sporthét” nevű programsorozat, melyet az Európai Unió indított el, ennek kapcsán szeptember 16-án lesz egy városi sportnap illetve ide helyezték át a megyei futó és gyalogló napot, valamint ekkor beszélik meg az egész éves diák és lakossági sportprogramokat is. – mondta el Jezerniczky Attila, sportkoordinátor a CTV-nek adott interjúban.

Az “Európai Sporthét” célja, hogy minél több magyar tegyen az egészségéért és ezzel felkerüljön Magyarország Európa sport  térképére. A nemzetközi programsorozat szeptemberben Európa 31 országában zajlik majd.

ctv.hu – Fotó: Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...