12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Elkészült az új judo csarnok

images_2014_magyarlaszloCegléd sport infrastruktúrájának legújabb „ékszerdoboza” fogadhatja rövid időn belül a judósokat és a sportbarátokat. Az impozáns épület kivitelezési munkái gyakorlatilag befejeződtek. Elkészült a Malomtó-szélen a közel félmilliárdos költséggel létrejövő területi judo központ, amely a szakemberek szerint a legkorszerűbb Magyarországon. A fejlesztés teljes egészében központi finanszírozással valósult meg, a nem látványsportágak részére létrehozott fejlesztési keretek terhére. A ceglédi önkormányzat vállalt önrésze is tekintélyes. Ezekben a napokban éppen az új csarnok körüli tágas terület rendezése és a bevezető úthálózat kivitelezési munkái tartanak.

A minden igényt kielégítő belső térben a sporteszközök felszerelése történik, hogy október végére megtörténhessen a várva-várt felavatása és birtokbavétele az épületnek.

A Magyar Judo Szövetség egyik központi bázisa lesz az új sportlétesítmény, de leginkább a  Közgép CVSE judo szakosztályának  tagjai örülhetnek, mivel  végleges otthonra lelnek és korszerű felkészülési körülmények között hódolhatnak kedvenc sportáguknak.

A város judo sportja méltán megérdemelte a létesítményt, miután aranybetűs fejezetekkel járultak hozzá Cegléd sportjának országos és nemzetközi hírnevéhez. E sikereknek csodálatos zászlóvivője Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes és háromszoros Európa-bajnok, a magyar sport nemzetközi „nagykövete”. Kívüle még számtalan klubtársa volt részese a több mint száz országos bajnoki címnek és nemzetközi sikernek. Kellett ehhez a „mesébe” illő 40 éves történethez a Bíró család fanatizmusa, kitartó lelkes és odaadó munkája. Bíró Sándor alapítása óta elnöke a szakosztálynak, fia Bíró Tamás mesteredző, vezetőedző, a sikerkovács team vezetője és Bíró Norbi paralimpiai bronzérmes versenyző és szakvezető.

A judo sport népszerűsége és hódolóinak nagy családja büszke lehet eredményeikre, a várva várt és kiérdemelt új otthonuk pedig adjon erőt, biztatást az újabb sikerek eléréséhez.

Magyar  László

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....