16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Közvilágítással kapcsolatban

A közvilágítást túl későn kapcsolják be a ceglédi utakon, ami balesetveszélyes lehet. – erről írt levelet nekünk Péter.

„Tisztelt Szerkesztőség! Régi észrevételemet szeretném megosztani mindenkivel, hátha eljut az illetékesekhez. A közvilágítással kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy – főleg a téli időszakban bosszantó a dolog – szerintem túl későn kapcsolják fel sötétedéskor a lámpákat az utak mentén. Van egy bő fél órás időszak, amikor alig lehet látni az autóból a bicikliseket, a zebrán átkelni szándékozó gyalogosokat, illetve azokat az autóstársakat, akik fényszóró nélkül közlekednek. Szerencsére – tudtommal – eddig ebből nem volt baleset, de mindent meg kellene tenni annak érdekében, hogy ne is legyen. Nem értek ennek a műszaki részéhez, de ha időponthoz van kötve, akkor azon kellene módosítani, ha “alkonykapcsoló”-val van megoldva, akkor pedig annak érzékenységén kellene állítani. Nem szeretnék jogászkodni, de ez kimerítheti a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés fogalmát.
Üdvözlettel: Péter”

Hasonló hírek

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az alállomásokban van egy automatika, ami hangfrekvenciás jelet küld a transzformátor házakba és az kapcsolja a közvilágítást.
    Vannak még helyek ahol alkonykapcsolóval oldják meg, de Cegléd belterülete nem ilyen.
    Van téli és nyári időszak, ami alapján a kapcsolás történik, az hogy ezek az átfedések miért nem arányosak a sötétedéssel nem tudom.
    Kell írni egy levelet az áramszolgáltatónak, hátha lesz belőle valami.

  2. Igen, ez már több éve létező probléma,sokat gondolkodtam ezen korábban is, hogy milyen “túlbonyolított technika/technológia” vagy bonyolult “matematikai algoritmusok” irányítják a ceglédi közvilágítást. Az én tapasztalatom az, hogy este már csak a sötétedés után kapcsol be, majd kora reggel még sötétben kikapcsol. De előfordult, hogy ebben sem volt meg az állandóság/következetesség, azaz volt, mikor látszólag rendben működött. Mindezt természetesen a lakóhelyem közvetlen környezetében (Kossuth Ferenc utca,Gimnázium környéke) észleltem, a város más pontjairól nem tudok nyilatkozni. Lehet, csak azért működik így, hogy este jobban lássuk, hogy már este van, reggel pedig azért, hogy lássuk, az éjjel még nem ért véget….. 🙂 🙂 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....