16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Megújul a Szentháromság park

Megtörtént a közterületek felújítását szolgáló következő önkormányzati beruházás, a Szentháromság park projekt munkaterületének átadása. A héten megkezdődnek a munkálatok – közölte Szebeni Dávid, a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

„A Szentháromság park megújítása a hosszas közösségi véleményezésen átesett Kossuth téri koncepció megvalósításának egyik lépése. Az elképzelésnek megfelelően a katolikus templom homlokzatát, előterét esztétikailag és fizikailag is megnyitjuk a járókelők számára. A Szentháromság szobrot könnyen megközelíthetővé tesszük és padokat helyezünk el” – mondta el az ügyvezető.

„Ezen a területen bármiféle koncepció és terv nélkül találhatóak fás szárú növények, amelyek gátolják a szobor megközelítését és a templom bejáratát is eltakarja. A parkot az erre járók nem tudják használni, az esküvői menetek kénytelenek más úton vonulni. Ez most megváltozik, az itt megfordulók kényelmesen sétálhatnak majd. Ez azt jelenti, hogy hat darab fát ki kell vágnunk, de kilenc másikat ültetünk helyette. Mi is sajnáljuk a régebbi fákat, de hosszú távon egységesen szükséges rendezni ezt a területet.” – tette hozzá Szebeni Dávid.

„A beruházást úgy időzítettük, hogy az esküvői szezon előtt vége legyen, a munkálatok alatt pedig a misék miatt nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy amikor csak lehet, a templom főbejárata használható legyen.” – hangsúlyozta az ügyvezető.

A zöldterületek fenntartását végző és a kivitelezésben is szerepet vállaló Várvag Kft. részéről Hervai Gergő főkertész fontosnak tartotta megemlíteni, hogy: „A Szentháromság tér felújításával, egy teljesen átalakult teret láthatunk majd a belváros szívében, amelyben teljesen új öntözhető gyepfelület, évelő virágágyak, cserjeágyások és színes egynyári virágágyak is helyet kapnak, és természetesen új fák is kerülnek beültetésre. A fenntartás tekintetében figyelembe vettük azt is, hogy a zöldterület automata öntözőrendszerrel lesz ellátva.

„A választott fafaj a  Prunus fruticosa ‘Globosa’, magyarul csepleszmeggy, amely a katolikus templom keleti homlokzata felől már az ősszel alkalmazásra került. Jellemzője, hogy olyan virágos díszfa amely szép, szabályos gömb koronát nevel és tavasszal áprilisban teljesen virágba borul. Sorfaként kiválóan alkalmazható, de külön, egyedüli faként is megállja a helyét.” – folytatta.

A dekoratív évelő és egynyári  növényekkel a terület kiválóan alkalmas lesz esküvői fotózások lebonyolítására. – zárta gondolatait a főkertész.

A beruházó önkormányzat kéri, hogy az építési terület mellett mindenki fokozott óvatossággal közlekedjen.

  1. 03. 08.

Hasonló hírek

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A Szentháromság tér felújításával… Ami nem mellesleg a Polgármesteri Hivatal előtt van. Meg tudná mondani valamelyik várost vezető illetékes elvtárs, hogy a hivatal miként lehet a Kossuth téren? Ahol, nem mellesleg Dózsa György szobra áll, míg Kossuth szobra a Szabadság téren…Logikus, nem?
    “A zöldterületek fenntartását végző és a kivitelezésben is szerepet vállaló Várvag Kft. részéről Hervai Gergő főkertész fontosnak tartotta megemlíteni, hogy: „A Szentháromság tér felújításával, egy teljesen átalakult teret láthatunk majd a belváros szívében, amelyben teljesen új öntözhető gyepfelület, évelő virágágyak, cserjeágyások és színes egynyári virágágyak is helyet kapnak, és természetesen új fák is kerülnek beültetésre.”

  2. Remélem illatos virágok lesznek, mert akkor a “városi elit” nem érzi majd a TRÁGYASZAGOT!!! (2017. 03. 09. délelőtt megint büdös van!!!)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....