6.7 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Autókat loptak

Civil ruhás és állig felfegyverzett rendőrök lepték el egy Vett út közeli tanya környékét pénteken délelőtt. Azóta megtudtuk, egy ceglédi tolvajbandát kaptak rajta, akik éppen egy frissen lopott Suzuki SX4-et szedtek ízeire, és a gyerekek ülésmagasítója sem okozott nekik lelkiismeret-furdalást. Kiderült, más autótulajok még rosszabbul jártak. A ceglédi férfi balatonszemesi társával éppen egy piros Suzuki SX4-et szedett szét. A bontást hátulról előre haladva kezdték meg, a rajtaütésnél a műszerfal és a motortér következett volna. Ez lehet a család szerencséje, mert a meglévő elemekből még könnyen vissza lehet építeni, de a bürokratikus eljárás miatt vélhetően így is jó darabig nélkülözniük kell a Suzukit.

Más autósok még rosszabbul jártak, mert a trió (amelynek harmadik, pilisvörösvári tagját még a tanyasi rajtaütés estéjén elfogták) összesen nyolc autót lopott el február 3. és március 9. között. A rendőrségi képek alapján ezeket már ízeikre szedték, de arról nincs információ, mennyi alkatrészt értékesítettek belőlük. A három férfit előzetes letartóztatásba helyezték, lopással és orgazdasággal gyanúsítják őket.
Az Origo.hu szerint tipikus jelenség Magyarországon, hogy az esetek többségében nem azért lopnak autót, hogy azután külföldön egyben értékesítsék (ilyen célra inkább a bérleti és lízingcsalásokat használnak), hanem azért, hogy jellemzően régi ipari területen, illegális bontókban, sufnikban szétszereljék, és alkatrészenként kiárulják.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya F. Tamás 40 éves balatonszemesi, R. Ferenc 50 éves ceglédi és J. László 36 éves pilisvörösvári lakos ellen kezdett eljárást lopás bűntett és orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A Police.hu beszámolója szerint a ceglédi, a nagykátai, a monori és a Pest megyei rendőrök március 10-én a délelőtti órákban jelentek meg egy Cegléd külterületén lévő tanyán, ahol intézkedés alá vonták F. Tamást és 50 éves társát. A gyanúsítottakat elfogták, előállították, majd kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket.

Az elsődleges nyomozási cselekmények eredményeként a rendőrök megállapították, hogy F. Tamás 2017. február 3. és 2017. március 9. közötti időszakban 8 személyautót tulajdonított el Albertirsa, Nagykőrös, Cegléd, Tarján, Jászberény és Dánszentmiklós területéről. A járműveket J. László megbízásából lopta el, majd azokat R. Ferenccel szétszedte és az alkatrészeket a 36 éves gyanúsított által megjelölt helyre szállította. A nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást, amelyek során a korábbi bűncselekmények elkövetéséből származó alkatrészeket és a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket találtak és foglaltak le. J. Lászlót a rendőrök március 10-én az esti órákban fogták el. Őt is előállították a Ceglédi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki.
A Ceglédi Járásbíróság március 13-án mindhárom gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...