6.1 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Elsősegélynyújtó baleset- szimulációs képzés Budapesten

2017.március 17-én utaztunk Budapestre, itt zajlott a kétnapos képzésünk az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban, ahol az Elsősegélynyújtó Oktatók Országos Egyesületének szervezésében egy baleset- szimulációs képzésen vettünk részt. Mivel az iskolánk elsők között lett elsősegélynyújtó referenciaiskola, ezért kaptunk meghívást erre a programra.

Hatalmas, hangulatos aula köszöntött, és az egyik oktató tanár kedvesen bentebb invitált minket. Miután lepakoltunk, egy 15 perces előadást hallgattunk végig az egész tanfolyam lényegéről. Ezután ketté osztották a résztvevő négy iskola nyolcfős csapatait. Az első nap az egyik fél a sebkészítést, míg a másik fél az imitálást tanulta, másnap ugyanezt fordítva.

A sebkészítő részen megtanultuk elkészíteni az alapanyagokat a sebekhez, és magát a sebet, így az elméleti részt azonnal gyakorlatban is alkalmaztuk. Az imitációs részen az élethű színészkedést tanultuk, azt, hogy hogyan kell kimutatni a fájdalmat, és hogy hogyan kell viselkedni egy baleseti helyszínen. Megtanultunk élethű reakciókat adni.

A második nap délutánján, ebéd után összegeztük a tudásunk: egy balesetet kellett eljátszani élethű sebekkel és imitációval, mindenki előtt. (Más iskolák tanulóival lettünk beosztva, így együttműködést is tanulhattunk a többi imitátorral és sminkessel.) Ez volt a vizsga, ami mindenkinek jól sikerült. Sikeres volt a képzés.

A vizsga második részét majd itt, a gimiben fogjuk letenni, és ha minden jól megy a versenyeken és az oktatásokon segíthetünk a minél élethűbb baleseti szimulációban.

Rákosi Csenge, 9. d

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...