17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Kvalifikáció a Magyar Látványtánc Sportszövetség területi versenyén

Szombaton rendezték meg az idei év budapesti területi versenyét. A Ceglédi Református Iskola Tornaköre, számukra rekord létszámmal és egységgel indult a megmérettetésen.

Nagyon szép sikereket értek el a mini, a gyermek, a junior és felnőtt/generációs kategóriában induló egységeik. Összesítésben 2 Arany, 4 Ezüst, 4 Bronz és 3 Negyedik helyezéssel büszkélkedhetnek.

A csapatnak most is nagy élmény volt, hogy a lelkes szülőkkel együtt nagyon jó hangulatban teltek a verseny előtti órák. Később csatlakozott hozzájuk a PIMI csapata is, és az öltözőjük igazi zsibvásárra hasonlított. Mindenhol a fellépőruhák, a sminkkészletek foglalták a helyet, a levegőben a hajlakk és a csillámpor úszott. Nem is lehetne megmondani, hogy a gyerekek melyik részét élvezik jobban a versenyzésnek. 🙂 A készülődéssel az izgalmak elszállnak, és észre sem veszik, hogy esetleg lámpalázasnak kellene lenniük, ami a legjobb elterelés, hiszen jobban tudnak koncentrálni a gyakorlatokra. Bár így is akadtak olyan versenyzők, akik 10 perccel a fellépésük előtt lelkileg összetörtek, de a rutin, és az, hogy az edzőknek az edzéseken nem csak fizikailag, hanem mentálisan is fel kell készíteniük a gyerekeket, olyan erőt adott, hogy fantasztikus gyakorlatot mutattak be.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a csapat 3 hónapja megállás nélkül dolgozott 3 edzővel. Betegségek és a sérülések nehezítették a felkészülést, de a sok munka meghozta a gyümölcsét. Külön gratulálunk néhány egységüknek, mert a verseny előtti estén a CatGroove, az ÚriLányok és a Próba Cseresznye Nagykőrösön bemutatózott, ráadásul 2x mutatták be a gyakorlataikat. Hétfőn délelőtt pedig a Madagaszkár és az ÚriLányok tartott bemutatót Cegléden a KÖZGÁZ Röpi Kupán. Még1x gratulálunk a csapatuknak, nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Köszönik az iskolák és a szülők támogatását. A májusi Országos Bajnokságig még sok feladat vár rájuk. Legközelebb szombaton Törtelen láthatják a csapat 4 egységét bemutatózni. A csapatuk: Dreams: 4. helyezés.Madárkák: Ezüst. Party Time: Bronz. Back in Time: Bronz. ÚriLányok: Ezüst. Próba Cseresznye: Arany. Dragons: Bronz. Funky Girls: 4. helyezés. Big Apple: Bronz. CatGroove: Arany. Wild Girls: 4. helyezés. Dance of the Trolls: Ezüst. Madagaszkár: Ezüst. “Dreams” : Tóth Fruzsina Mini: 5-8 év. Zenemű szerzője és címe: Hooligans – Küzdj az Álmodért. “Funky Girls” : Molnár Enikő, Sárkány Benita, Szabó Cintia. Gyermek: 9-12 év. Zenemű szerzője és címe: Dee-Lite – Groove is the Heart “CatGroove” : Ócsai Krisztina, Lipóczki Janka, Kiss Petra, Csiszár Evelin. Junior: 13-17 év. Zenemű szerzője és címe: Parov Stelar – Catgroove “Madagaszkár” : Hornyik Vivien, Csiszár Evelin. Junior: 13-17 év. Zenemű szerzője és címe: Madagascar 2. – Once Upon a Time in Africa; NCIS LA – Theme song; Hans Zimmer – Madagascar Soundtrack “Madárkák” : Molnár Enikő, Balázs Alexa, Eleonor Van Der Burg, Petró Zsanna Eszter, Ócsai Krisztina, Rátóti Andrea Erzsébet, Tóth Bendegúz. Gyermek: 9-12 év. Zenemű szerzője és címe: Balkan Fanatik feat. Geszti Péter – Repülj Madár “Big Apple” : Lipóczki Janka, Hornyik Vivien, Kiss Petra, Csiszár Evelin, Váradi László Viktor, Váradi Marianna, Lipóczki László. Generációs. Zenemű szerzője és címe: Frank Sinatra – New York, New York “Party Time” : Stummer Réka Sára, Végh Zonga. Mini: 5-8 év. Zenemű szerzője és címe: Jennifer Lopez – Let’s get Loud “Próba Cseresznye” : Lipóczki Janka, Kiss Petra. Gyermek: 9-12 év. Zenemű szerzője és címe: Shakira – Try Everything “Dargons” : Balázs Alexa, Petró Zsanna Eszter, Tóth Bendegúz. Gyermek: 9-12 év. Zenemű szerzője és címe: Alexander Rybak – Into a Fantasy “Dance of the Trolls” : Tukacs Gitta, Bornemisza Petra, Szalmási Vivien, Szerdai Nóra, Héjja Viktória. Junior: 13-17 év. Zenemű szerzője és címe: Justin Timberlake – Can’t Stop the Feeling “ÚriLányok” : Tóth Fruzsina, Kecskés Erika, Hornyik Vivien. Gyermek: 9-12 év. Zenemű szerzője és címe: Emily Bell – Back to the Way I Was “Wild Girls” : Kecskés Erika, Szabó Cintia, Janik Dorina. Junior: 13-17 év. Zenemű szerzője és címe: Chelo – Cha Cha “Back in Time” : Eleonor Van Der Burg, Rátóti Andrea Erzsébet, Pákozdi Henrietta. Gyermek: 9-12 év. Zenemű szerzője és címe: Parov Stelar – The Mojo Radio Gang

Forrás: Református Iskola Facebook oldala

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....