12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Elvitték az ugyeri uzsorás házaspárt

Horváth Gábor önkormányzati képviselő jelezte először csütörtök reggel, hogy rendőrök lepték el az Ugyert. Mint azóta kiderült uzsora-bűncselekménnyel gyanúsít a rendőrség egy házaspárt. A 62 éves H. Ferencre és 58 éves feleségére a Terrorelhárítási Központ tört rá váratlanul. A police.hu szerint ők ketten 2004 óta foglalkoztak azzal, hogy a hozzájuk fordulók rászorultságát kihasználva aránytalanul nagy kamatra adtak kölcsönt.

A rendőrök arra jutottak, hogy a 62 éves ceglédi H. Ferenc és 58 éves felesége 2004-től elfogásukig többeknek – aránytalan mértékű ellenszolgáltatás fejében, a sértettek rászorult helyzetét kihasználva – pénzt adtak kölcsön. A kölcsönök jelentős kamattal megnövelt összegét kérték vissza, ezzel a sértetteket és családjukat még kilátástalanabb helyzetbe sodorva. A férfi a sértettek lelövésével, házuk felgyújtásával és más erőszakos cselekményekkel fenyegetőzött, ezért őt és feleségét 2017. április 13-án a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai elfogták és előállították a Ceglédi Rendőrkapitányságra.

A házkutatás során a rendőrök fegyvereket és lőszereket foglaltak le, valamint megtalálták azt a füzetet, amelyben a gyanúsítottak kimutatást vezettek az uzsorakölcsönökről. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a házaspárt, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és az illetékes bíróság 2017. április 13-án elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

Forrás: Police.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....