12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Tavaszi havazás

Hosszú hetek után megérkezett a csapadék Ceglédre is, csakhogy április végén szokatlan formában: szerda délelőtt a kiadós eső, előbb havas esőbe, majd havazásba váltott, miközben erős az ÉNy-i szél fúj. Az előrejelzések szerint délutánra jelentősen lehűl az idő, mindössze 2 és 10 fok között alakul.
Csütörtökön újabb jelentős csapadék várható és viharossá fokozódik az északi szél. Péntekre az előrejelzések szerint reggel még fagypont körüli értékeket mérhetünk, délutánra azonban már melegedni kezd az idő. Szombaton már 15 fok körül alakulhat a csúcsérték.
 
A gazdálkodókat is meglepetésként érte a havazás és a vele járó hirtelen lehűlés, de a csapadéknak nagyon örülnek. – Nagyon kellett már ez a csapadék a növényeknek – nyilatkozta lapunknak Kis Miklós Nyársapát polgármester, gazdálkodó. – Minimum 20 mm csapadék lenne jó a gabonára, vetésekre. Örülünk a hónak, mert ha megmarad, befedi a vetést, fiatal növényeket és ha fagy jön, a vékony kis hótakaró megvédi őket. Tegnap a -1 fokban a másodéves szamócák fele elfagyott, mert nem védte semmi. A gyümölcsfáknak sincs baja -2 fokig, reméljünk annál hidegebb már nem lesz. Persze még legalább két hétig szeszélyes lehet az időjárás, sokszor még május közepéig is lehetnek tavaszi fagyok.
Fotó: Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....