12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Majális

Május 1-jén majálissal folytatódott a Városnapok rendezvény. Tíz órakor májusfaállítással és hagyományőrző műsorral indult a nap. Takáts László polgármester megnyitójában úgy fogalmazott:

A májusfa, a zöld ág a természet megújulásának a szimbóluma, és legtöbb esetben az udvarlási szándék bizonyítéka, szerelmi ajándék is. (…) a természet újjászületésének szimbólumával, az ifjúság tavaszi szokásainak Európa-szerte ismert szimbolikus kellékeivel ünneplünk! Május elseje e mellett a munka ünnepe is. – tette hozzá a polgármester, aki emlékeztetett az előző rendszerben kötelező volt felvonulni, ünnepelni, és bár ez elmúlt van okunk az ünneplésre most is. „Ünnepelni például azért, mert folyamatosan nő a minimálbér és a szakmunkás-minimálbér, a két gyermek után járó családi adókedvezmény mértéke jövőre tovább emelkedik, emellett folyamatosan csökkennek a munkát terhelő adók így több pénz marad a családoknál. Azért is lehet ünnepelni, mert csökken a munkanélküliség. (…) Mint ahogyan lehet örülni annak is, hogy megújul Városunk. Megújulnak, kinyílnak a köztereink, megszépülnek középületeink, korszerűsödhet és kibővülhet a Gál József Sportcsarnok – amit őszinte örömömre minden politikai erő támogatott a csütörtöki döntésünk meghozatalakor. Mindez azt bizonyítja, hogy egy megújuló, fejlődő Ceglédet ünnepelhetünk most, a Városnapokon!” – fogalmazott a polgármester

A Majális közönségére vár még néhány zenei csemege: 15 órakor a Palmetta zenekar ad népzenei gyermekkoncertet, majd 16.30-kor Tom White and Mad Circus rockabilly koncertje következik. Fél hétkor Geszti Péter zárja a Városnapok programját, aki országos Létvágy című lemezturnéjával látogat el Ceglédre. Az előző zenekaroktól eltérő zenei világot tükröző, hangzó anyag egy klasszikus featuring album, melyen a pop, a rap és az elektro elemek váltakoznak. Közben persze felcsendülnek régi Jazz+Az és Rapülők dalok is. Igazi retro bulira számíthatunk. A jól bevált kiegészítő programok, mint a míves portékák vására, helyi termelők étel és italkínálata, kiemelten a helyi borászatok és az elmaradhatatlan majálisi vurstli is várják a kilátogatókat.

A rendezvény részletes ajánlója itt olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....