14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Sikkasztás Abonyban

A Ceglédi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki az abonyi polgármesteri hivatal dolgozójaként 3 év alatt több mint 24 millió forintot utalt az önkormányzat pénzéből a saját számlájára.

A bűnügy vádlottja, egy nő az abonyi polgármesteri hivatalban dolgozott. Feladatai közé tartozott az önkormányzat, az óvodák, a rendelőintézet, a városi sportcsarnok működésével összefüggő pénzügyi-gazdálkodási feladatok ellátása, így a közüzemi számlák rendezése is. A vádlott munkaköre folytán hozzáfért a könyvelési programhoz és a banki rendszerben átutalási jogosultsága volt.

A közüzemi számlák fizetésekor átírta a számlaszámot a saját bankszámlája számára. Kezdeményezettként ugyan a közműszolgáltatót tüntette fel, a közüzemi számlákon lévő összegeket nem a közműszolgáltató, hanem a saját bankszámlájára utalta. Néhány héttel később aztán a közüzemi szolgáltató számlájára is átutalta a korábban kiszámlázott díjat.

A nő 2013 márciusától 2016 szeptemberéig összesen 121 esetben több mint 24 millió forintot utalt át a saját bankszámlájára, majd a pénzt felélte.

A Ceglédi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja a nőt, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

(a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye alapján)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...