12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Csoportterápia és egyebek

Szeleczki Dávid. 16 évesen egy ország ismerte meg a nevét. Amikor mutálós kamaszhangjával, kisfiús bájával megjelent a tévé képernyőjén, sokan azt éreztük: „ez a fiú még sokra fogja vinni”.

Ezt követően néhány évig nem sokat hallottunk róla. Egyetemre járt. Aztán megint egy tehetségkutató, s újra ott láttuk az X-factor színpadán. Már nyoma sem volt a félszegségnek, igazi, kőkemény rocksztár állt előttünk.  A zsűriben helyet foglaló Bye Alex állapította meg: „Dávidnak kegyetlen jó hangja van, ő az egyik legjobb énekes a mezőnyben. Az a csávó mindent elénekel.”

Ez a mondata jutott eszembe, amikor megtudtam, hogy június 24-én a Moziban újra láthatjuk Dávidot. De – meglepő módon – most nem a zenekarával lép fel, hanem egy teljesen más területen, musicalszínészként próbálja ki tehetségét.

– Akkor ez most hogy van? – szegezem neki a kérdést.
-Nem új dolog ez. A nagykőrösi musical színpaddal már évek óta dolgozom. Igaz, általában egy darabot állítunk színpadra egy évben, de szerepeltek már a repertoárunkon a Nyomorultakból, a Jekyll és Hyde-ból, a Hairből, Hotel Mentholból készült feldolgozásaink is. Ezeket láthatta a ceglédi közönség is, és nyugodt szívvel mondhatom, nagy sikert arattunk.

-És most a Csoportterápia… Ez egy rockopera? – kérdezem, kiindulva abból, hogy Dávid igencsak a rockzene felé elkötelezett. (Legalább is úgy tudom.)
-Nem. Ez egy másfajta kihívás, másfajta megmérettetés. Eredetileg ezt a Madách Színház játszotta, igen közkedvelt darab. Analízisre gyűlnek össze a szereplők, de valami hiányzik. Hogy mi, azt majd megtudják a nézők sok-sok kacagás közepette. Mindez remek zenével, igazi szórakoztató „mjúzikelkámedi”.

Jaggers

-De akkor te most musicalszínész lettél?
-Neeem. – tiltakozik nevetve – Elsősorban a Jaggers énekese vagyok. Koncertezünk az országban mindenfelé, saját dalainkat adjuk ki, köztük van a videoklipes Bandáztunk is. Terveink között szerepel a közeljövőben még 3 dal megjelentetése, s egy videoklip készítése is.

-Hát akkor nincs más hátra, mint hogy teljesüljenek a vágyaitok a zenekarral, és nagy sikert kívánok június 24-én a musical komédiával is.
-Köszönjük szépen. Rajtunk nem fog múlni.

S Petrényi Zsuzsa

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....