8.1 C
Cegléd
2024. március 19. kedd
spot_img

Lépett a kormány: stratégiailag kiemelt cég lett a tönkrement boltlánc

A felszámolás alatt álló, Cegléden tucatnyi CBA-boltot üzemeltető Palóc Nagykereskedelmi Kft. stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet lett a legfrissebb Magyar Közlöny szerint. A törvény szerint azok a cégek válhatnak “stratégiailag kiemelt jelentőségűvé”, amelyek adósságainak rendezéséhez, hitelezőikkel való egyezséghez, reorganizációjához nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fűződik.

Emellett kiemelt gazdaságpolitikai érdek fűződik ahhoz, hogy a jogutód nélküli megszüntetés gyorsabb, átláthatóbb és egységesített eljárás szerint menjen végbe. Ezen cégek csőd- és felszámolási eljárását az általános szabályoktól eltérő szabályok szerint kell lebonyolítani; élükre állami vagyonfelügyelőt vagy felszámolót neveznek ki.

A Palóc korábban a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként működött. Több mint 80 boltjával Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatója volt. A bíróság május elején rendelte el a több mint 400 hitelezőjének tartozó Palóc Kft. felszámolását. A boltlánc volt dolgozói, akik még mindig a ki nem fizetett bérükre várnak, várhatóan a Bérgarancia Alapból kapják meg az elmaradt fizetésüket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nemzetközi sikerek

A hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre álltak a...

Hogyan kereshetsz pénz anélkül, hogy kilépnél az otthonodból?

Az intern͏et megjelenésével és fejlődésével a munka sokat változo͏tt....

Két verseny, két bronzérem

Az NB-és, azaz a nyílt kategóriában indult két versenyző...

Fahatású falburkolat fillérekből

    Mindenki szeretné szebbé, modernebbé tenni otthonát, ám a mai...

Az ipari gumik és a magas terhelés

    Az abroncsoknak különböző körülmények között kell teljesíteni. Ezt jól...