14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Ismét bővül az Infineon

Június 13-án elhelyezték az Infineon új központi épületének alapkövét: ezzel a Cegléd legnagyobb munkáltatója fejlődése újabb állomásához érkezett. 2017 májusában 2000 m2 hasznos alapterületű kombinált funkciójú új központi épület kivitelezési munkálatai kezdődtek meg. Az építkezés a vállalat tulajdonát képező ingatlanon 4,7 millió euró beruházási költség mellett, saját finanszírozásban valósul meg. A sorban negyedik épület beruházási projekttel egy kombinált funkciójú épület valósul meg 2000 m2-en. 100 korszerű irodai munkahely mellett létrejön a fejlesztési tevékenységet is támogató laboratórium. Az épület a modern munkakörnyezet mellett számos új kényelmi szolgáltatást is nyújt az itt dolgozóknak. Az alkotó munkát kreatív sarkok segítik. A környéken egyedülálló meleg étkezést biztosító konyha mellett a munkatársak készpénz-automatát is igénybe vehetnek. A buszparkolók kialakítása hozzájárul a műszakrendhez igazodó 26 települést érintő vállalati járatokkal érkező munkatársak biztonságos közlekedéséhez. Az új épületbe 2018 tavaszán költöznek be a munkatársak.

A ceglédi – több mint ezer főt foglalkoztató és városunkban 15 éve működő – vállalat a német Infineon Technologies AG leányvállalataként a teljesítmény-félvezető modulok meghatározó gyártóbázisa. Az itt előállított félvezető eszközöket az ipari automatizálás, a hajtástechnika, a gyógyászati berendezések, az energia előállítás, szállítás és elosztás, valamint a megújuló energiaforrások területén alkalmazzák.

Az ünnepélyes alapkőletételen az Infineon Technologies AG alelnökei Jirko Lohse és Arne Kohring, valamint Cegléd város vezető tisztségviselői is részt vettek. Először Bodor József ügyvezető köszöntötte a vendégeket, aki bemutatta a beruházást. Elmondta, hogy az Infineon a lokális gazdaságban is felelősséget vállal, mint a legnagyobb ipari munkáltató Cegléden. A cégtől a térségben 76 vállalkozás kap megbízást, 470 millió forint értékben és 160 millió forint helyi adót fizet évente.

Ezután Takáts László polgármester mondott köszöntő beszédet. Mint fogalmazott: „büszke vagyok városunkra, hiszen egy olyan cég fejleszt időről időre itt, az északi ipari övezetben, amelyik cég az elsők között látott fantáziát Ceglédben, a ceglédiekben, akkor amikor még nem sok vonzó tulajdonsága volt városunknak, amikor a piacgazdaság és benne az ipari parkunk még csak álmainkban léteztek.” – utalt a polgármester a cég elődjére, amely már 1989-től jelen volt Cegléden. A polgármester kitért a ceglédi dolgozók szerepére is: „hiszen az Infineon sikereiben az anyacég, a menedzsment munkáján túl a ceglédiek, az itt dolgozó ceglédiek mindennapi áldozatos munkája is benne van. Az itt előállított termékek megbízhatóságának alapja a kimagasló minőség. A lehető legalacsonyabb hibaarányt, a „nulla hiba” filozófiát is teljesíteni képesek az itt dolgozók – ami számunkra, laikusok számára hihetetlen és csodálatra méltó.”

A rendezvény végén elhelyezték az új épület alapkövét egy urnával, amely időkapszulát tartalmazott.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...