12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

CEKK-es lányok a válogatottban

A magyar női kosárlabda-válogatott tagjaként két CEKK játékos Medgyessy Dóra és Nagy-Bujdosó Nóra is részt vesz Csehországban a női kosárlabda Európa-bajnokságon. A válogatott második mérkőzésén Nóra szerezte a magyar csapatból a legtöbb pontot, ezzel a csapat legyőzte a világranglista ötödik helyén álló cseheket és továbbjutott a legjobb 12 közé.

Mindkét válogatott vereséggel kezdett pénteken Hradec Kralovéban. A mieink az egész torna egyik favoritjának számító spanyoloktól (62-48), a csehek az ukránoktól kaptak ki (59-47).

A csehek elleni mérkőésen az első negyedben szoros volt a küzdelem, a végére Raksányi kosarával elléptünk 24-20-ra, mert a duplája után a büntetőt is értékesítette. A félidőben 38-38 volt az állás – akkor Zele Dorina dobta a fontos pontokat -, Fegyverneky büntetőivel egyenlített ki a magyar csapat a szünetre.
A fordulás után Fegyverneky kiváló teljesítménye mellé a ceglédi Nagy Bujdosó Nóra felzárkózott, sőt. A triplái nagyon jókor jöttek, bátran vállalkozott, és végül 21 ponttal zárta a meccset, egy ponttal több került a neve mellé, mint Fegyvernekynek.
Másfél perccel a vége előtt már 7 ponttal vezetett Stefan Svitek csapata (72-65), a vége azonban mégis szoros lett, mert 21 másodperc volt csak hátra, amikor bement egy távoli cseh kísérlet.
Fegyverneky két büntetője azonban pontos volt – ezzel 74-70 lett -, a csehek kényszerhármasa lepattant a gyűrűről, ezzel el is dőlt a meccs.
A honosított amerikai Courtney Vandersloot is jól mozgatta a csapatot, védekezésben is jól teljesített, és a dobásai pontosak voltak.

Hétfőn fél egytől a szintén egy győzelemmel álló Ukrajna a következő ellenfél. Az ukránok 76-54-es vereséget szenvedtek a spanyoloktól. Ha az ukránokat is verik a magyarok, második helyen lépnek tovább.
A csoport harmadik helyén továbbjutó a B-csoport második helyezettjével játszik, a második pedig értelemszerűen a harmadikkal. De ne szaladjunk ennyire előre.

“Sokszor volt egyenlő az állás, sokszor voltunk előnyben és hátrányban, szoros mérkőzésen vagyunk túl. Akkor is volt tartásunk, amikor percekig nem dobtunk kosarat. Kiválóan lepattanóztunk, türelmesen támadtunk, Nagy-Bujdosó Nórát pedig nem zavarta meg, hogy az első meccsen egy pontot sem szerzett” – foglalta össze a meccset Svitek.

A csoport, 2. forduló:
Magyarország-Csehország 74-70 (24-20, 14-18, 17-12, 19-20)
Pontszerzők: Nagy-Bujdosó 21, Fegyverneky 20, Vandersloot 10, Simon 7, Határ 6, Zele 6, Raksányi 3, Krivacsevics 1, illetve Hanusova 17, Vaughn 14, Kat. Elhotova 14, Burgrova 9, Vyoralova 9, Zaplatova 4, Kar. Elhotova 2, Kulichova 1
Az állás: 1. Spanyolország 4 pont, 2. Magyarország 3 (122-132), 3. Ukrajna 3 (113-123), 4. Csehország 2

Forrás: index.hu – Fotó: FIBA

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....