3.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Velkey-Guth Ádám csúcsdöntésre készül Málagában

Jövő vasárnap kezdődik a spanyolországi Málagában a szervátültetettek huszonegyedik világjátéka. A versenyen 52 magyar sportoló vesz részt, akik folytatnák a hagyományosan jó szereplést.

Újabb megmérettetésre készülnek a szervátültetett sportolók: június 25-én kezdődik a spanyolországi Málagában a szervátültetettek huszonegyedik világjátéka. Az 1978 óta megrendezett verseny célja, hogy az új életet kapó sportolók is megmérethessék magukat.

A magyarok hagyományosan jól szerepelnek.

„Az elmúlt világjátékokon mindig a legjobb ötben volt Magyarország. Ezt a pozíciót meg kell tartani most is, mert a szervátültetettsportban elért eredmények is hozzátesznek a magyar sportdiplomácia eredményeihez, és fontos, hogy mi, a Hungary felirat az ott legyen az első öt között. Úszásban, atlétikában, asztaliteniszben erősek vagyunk, ezekben biztosan jól fogunk szerepelni, remélem, bocsában és röplabdában is tudunk jó eredményeket hozni” – vázolta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A vesetranszplantált Velkey-Guth Ádám csúcsdöntésre készül Málagában. A fiatal atléta idén az egészségesek között is versenyez. „Elég keményen küzdöttem azért, hogy kijussak. Az álmom, hogy megdöntsem a 100 és 200 méteres világcsúcsot, amelyet idén sikerült megdöntenem itthon, de mivel nem kint döntöttem meg, nem hivatalos eredmény. Én az egészségesek közt is versenyzek, a 122. magyar ob-re is sikerült bejutnom, de ott sajnos kisebb sérülés miatt nem tudtam részt venni. Ez most kicsit akadályozza a részvételem a világbajnokságon, de ugyanúgy készülök továbbra is, és remélem, sikeresen fog zárni a csapat” – nyilatkozta a sportoló.

hirtv.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...