11.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Állatmesék Ceglédről

A napokban jelent meg Veres Tamás legújabb verseskötete. A ceglédi író, költő könyve az állatok mindennapjairól szól, akik emberi tulajdonságokat hordoznak. A szerző az Ernő az elégedetlen elefánt című könyvének két meséjét youtube-videón fel is olvasta kedvcsinálónak.

Az illusztrált mesekönyvben – ahogy az író fogalmaz – „a képek nagy része a nem túl jó kézügyességű szerző műve, aki arra biztatja a szülőket, nagyszülőket, adják a gyermek kezébe a könyvet és színezzék ki a rajzokat! Egészítsék ki őket úgy, ahogy az ő fantáziájukban megelevenedik! Rajzoljanak a faágakra leveleket, vagy virágokat a mezőre! Hagyják, hogy a gyermeki képzelet úgy szárnyaljon, mint ahogy Veres Tamás képzelete szárnyalt a könyv megírása közben!”

Veres Tamás „civilben” Kecskeméten egy autóipari beszállító raktárában dolgozik. Első verseit 12 évesen kezdte írni egy vonalas füzetbe. Sokáig csak a fióknak írogatott, de néhány éve pályázatokon indul írásaival.  „Elsősorban a 2015. évi aquincumi költőverseny megnyerését nevezném a legnagyobb sikeremnek. De a 2016-ban a Magyar Művészeti Akadémia által meghirdetett, 1956 emlékére kiírt pályázat harmadik helyére is büszke vagyok. A díjakat egy állófogadás keretében adták át a Pesti Vigadóban, ahol alkalmam volt Kossuth és József Attila díjas költőkkel is váltani pár szót.” – mesélte lapunknak Veres Tamás.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...