10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Vihar miatt félbeszakították a Tour de Hongrie-t

Heves vihar miatt félbeszakították a 38. Tour de Hongrie kerékpáros körverseny első szakaszát szerdán, ugyanis éppen a verseny alatt Zala megyére vihar csapott le, több helyen fákat csavart ki a heves szél. Csütörtökön úgy indul útnak a szakasz, mintha szerdán semmi sem történt volna, a szakasz valamennyi részeredményét törölték. Szokolai Attila ceglédi sajtóreferens arról tájékoztatta lapunkat, a verseny a többi helyszínen – tehát Cegléden is – a tervek szerint az előre kijelölt időpontban változatlanul megtartásra kerül. 

Tehát ma Velence – Siófok, és holnap délután Paksról Ceglédre érkezik a mezőny! A városban lezárt 5 km-es körpályán közel 15 km-t tesz meg a nemzetközi mezőny 17 órakor. A versenyhez a ceglédi szakaszon a helyiek is csatlakozhatnak. A résztvevők a szervezők jóvoltából egy pohár sör, limonádé, vagy egy gombóc fagyi kupont kapnak és sok más program várja a város lakóit a rendezvény alatt a Kossuth téren, a templom mögötti területen.

A mezőny tegnap Keszthely és Zalaegerszeg között egy 145 kilométeres etapnak vágott neki, amikor a vihar lecsapott a versenyzőkre. A szakasz elején több sikertelen szökési kísérlet történt, majd egy tízfős csoport végül el tudott lépni a rossz útviszonyok miatt defektek által is hátráltatott mezőnytől, s folyamatosan növelte az előnyét. A rendkívül erős, orkán erejű szél és a heves eső következtében azonban mintegy 65 kilométerrel a cél előtt félbeszakították a versenyt. Eisenkrammer Károly, a verseny főszervezője az MTI-nek elmondta, a kidőlt fák és a rendkívül rossz időjárási körülmények miatt kényszerültek erre a lépésre, amely a versenyzők és a szervezők biztonsága érdekében történt.A zsűri a nemzetközi szövetség horvát vezetőbírójának, Rodolfo Segnannak a vezetésével úgy döntött, hogy törli a szakasz összes eredményét, miután a versenyzők nem teljesítették az etap 80 százalékát. “A zalaegerszegi befutó helyszínéről azt az információt kaptuk, hogy az ottani körpálya veszélyes. Miután a mezőny előtt gyorsan beértünk a viharzónába, nyilvánvaló volt, hogy ilyen körülmények között nem lehet kerékpárversenyt rendezni” – szögezte le a főszervező a döntés után az MTI kérdésére. Hozzátette: látták, ahogy faágak szakadtak az útra, kényszerűségből még az arra közlekedő autók is megálltak az út szélén, így nem volt más döntés, mint a mezőny megállítása Sümeg után, biztonságos távolságban a vihartól. “Sajnáljuk, mert egy nagyon szép szakasz úszott el így, de ez benne van a kerékpársportban. A fontos, hogy nem történt baj” – fogalmazott Eisenkrammer Károly.
Érdekesség, hogy a pályakerékpáros Szalontay Sándor, a keddi egyéni időfutam második helyezettje a leállítás előtt három kilométerrel feladta a viadalt, ám a törlés nyomán rajthoz állhat Velencén. Így a prológ eredményei szerinti állással vág neki a Velence és Siófok közötti 138 kilométernek csütörtökön a 18 csapat 106 versenyzője.

Információk a versenyről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...