4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

1 milliárd forintot kap a ceglédi kórház

Már ebben az évben 40 milliárd forintot fordítanak a közép-magyarországi régió egészségügyi hálózatának rekonstrukciójára, ami a következő években a kormány további döntései nyomán 700 milliárdra is bővülhet – mondta Cserháti Péter, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa az MTI-nek július 7-én.

A ceglédi kórház 460 milliót kap központi sterilizáló gép beszerzése, egyéb orvosi műszerek beszerzése, informatikai fejlesztések célra és további 646 milliót „a jelenlegi épület bővítése, meglévő részleg felújítása, egy új tömb kialakítása, a hotelépület teljes rekonstrukciója. Pavilonok teljes körű felújítása, a konyha és a mosoda építészeti és technológiai felújítása, közműhálózati felújítások” címén. A nagykőrösi kórház 200 milliót nyert orvosi műszerekre, eszközökre és informatikai fejlesztésekre és 50 milliót telephely felújításra.

A régióban – amit jelenleg még Pest megye és a főváros alkot – négymillió ember ellátásáról gondoskodik az egészségügyi hálózat, ennek 24 intézménye újul meg a következő években. A 10 évre tervezett program idei, 40 milliárdos részéről 21,2 milliárdot fordítanak eszközbeszerzésre, orvostechnikai fejlesztésekre. A 40 milliárd másik felét a beruházások megkezdéséhez szükséges tervezésekre, közbeszerzési, engedélyezési eljárásokra fordítják. Miután javarészt 300 milliós összeghatár feletti projektekről van szó, uniós közbeszerzéseket is ki kell majd írni – fűzte hozzá a szakember.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....