10.8 C
Cegléd
2024. március 26. kedd
spot_img

Hova lett az ugyeri konténer?

Eltűntek az ugyeri 12. dűlőnél kihelyezett szemetes konténerek. Eddig azzal szerepelt a híradásokban a terület, hogy a heti háromszori szállítás ellenére folyamatosan tele voltak nemcsak a konténerek, de a környékük is kommunális szeméttel. Az ugyeriak szerint nem ők, hanem a városiak hozzák ki és szabadulnak meg a szemétjüktől az ugyeri konténereknél.

Egy olvasónk kereste meg mai napon lapunkat azzal, hogy eltűntek a megszokott helyükről az ugyeri iskola mellett kihelyezett konténerek. A helyszínen semmilyen tájékoztató tábla nem található, levélben sem kaptak a lakók tájékoztatást, hogy mi az ok. „A szemét azonban csak szaporodik, továbbra is hordják oda az emberek, de csak kiborítják a helyszínen. Eddig hétfő-szerda-pénteken volt a napja a szállításnak, a 0-27. dűlőig mindenki arra az egy helyszínre hordta a szemetet.” – mondta el ugyeri olvasónk.

Megkeresésünkre Horváth Gábor önkormányzati képviselő a helyszínen tájékoztatta lapunk munkatársát arról, hogy ettől a héttől valóban megváltozott a szemétszállítás rendje, erről testületi ülésen határoztak. Az új rendszerre való átállást azzal kezdték meg, hogy július 4-én kedden szemetes zsákokat kapott minden ugyeri háztartás, majd jövő hét kedden megkezdik a logóval ellátott zsákok elszállítását az Ökovíz Kft teherautói a 0-22. dűlő közötti területen. Azon túl a ritkábban lakott részekről a lakosok meghatározott helyre vihetik a zsákokat, melyeket a szolgáltatótól tudnak megvásárolni. A kísérleti időszak után vélhetőleg a város többi részéhez hasonlóan kukás szállításra állnak majd át.

– A legnagyobb problémánk az, hogy a városiak is rászoktak a konténerre és ide hordják ki a szemetet, mert lusták a szemétlerakóba kimenni. Ez volt az oka volt a konténer megszüntetésének. – mondta el a képviselő. – Nagyon fontos, hogy mindenki tudja, mostantól a konténer megszűnt, mindenkinek tilos szemetet lerakni, ha bárkit rajtakapnak a mezőőrök vagy a rendőrök környezetszennyezésért megbüntetik az illetőt.

A változás vélhetőleg nem csak az illegális szemétlerakóknak nem fog tetszeni, de az ugyeriaknak is kényelmes volt a szeméttől való megválás ingyenes módja. Mostantól viszont nekik is fizetni kell a szolgáltatásért, mint a város többi lakójának. Cserébe viszont rendezettebb lesz az iskola környéke.

A jelenlévő mezőőrök és az Örkényi úti iskola munkatársai szerint az illegális szemétlerakás megakadályozására egy a helyszínen elhelyezett vadkamera lenne a megoldás, amely mozgásra bekapcsolva rögzítené a törvényszegést.

A szemétlerakóként használt gyűjtősziget és szomszédos kiserdő nemcsak esztétikai, de hangsúlyozotton közegészségügyi kérdés is, mert az – ott dolgozók szerint – a szél az ugyeri iskola udvarát rendszerint telehordja szeméttel, ami a gyerekekre is veszélyt jelent. A tanárok, diákok az iskola ablakából látják, és az elhelyezett szemét tartalmából is nyilvánvaló, hogy sok esetben az ugyeri vállalkozók, termelők is szemétlerakónak tekintették már eddig is a helyszínt, tehát időbe fog telni, míg a szemétlerakás megszűnik. Talán meggyorsítja majd az átalakulást, hogy az önkormányzati képviselő kérésére a Várvag Kft. hamarosan tiltó táblát helyez ki a helyszínen.

 

Hasonló hírek

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nem tiltó tábla, hanem időben történő tájékoztatás kell!!!

    ” július 4-én kedden szemetes zsákokat kapott minden ugyeri háztartás, ” miután mi nem kaptunk, hol tudjuk átvenni, megvásárolni?

  2. GRATULÁLOK a VÁROSVEZETÉSNEK és az ÖKOVÍZNEK !

    ” július 4-én kedden szemetes zsákokat kapott minden ugyeri háztartás, ”

    NEM KAPTUNK SEMMIT és ma már Július 19 van. !!! Még csak egy cetlit se a postaládába, hogy mi a helyzet és mi mikortól lesz.

    “majd jövő hét kedden megkezdik a logóval ellátott zsákok elszállítását az Ökovíz Kft teherautói”

    EZ SEM TÖRTÉNT MEG

    Kedves városvezetés és Ökovíz, amatőrök vagytok, szedjétek már össze magatok!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....

Új üzemeltető a balatonszárszói tábor élén

A március 21-ei testületi ülésen több mint egy órát...

Újabb feljelentés

Feljelentést tett a Ceglédi Rendőrkapitányságon Horváth Gábor korábbi önkormányzati...

Állami kitüntetés

Kurdi Viktor a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója a Magyar Arany...

Vádemelés a tolvajbanda ellen

A nagykőrösi rendőrök vádemelést javasolnak öt tolvajjal szemben. A...