12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Virágos bemutató Nagykőrösön

Július 4-én a Virágos Magyarországért mozgalom keretében Dr. Czira Szabolcs polgármester és Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester fogadta Nagykőrösön a városba érkező zsűritagokat. A zsűrit a Nagykőrösi Szolgáltató Központ, a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt., a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ és az Önkormányzat munkatársai kísérték körbe a városban. Az aktuális fejlesztések mellett kisfilmek is lejátszásra kerültek a városról az ART MOZI rendszerének segítségével. Utukat hintón folytatva, az Arany évre felfűzve a programot, ezáltal az akkori kort megidézve ismerhette meg a zsűri Nagykőröst.

A főtér és annak épületei mellet bemutatásra került többek között a jelenleg kivitelezés alatt álló Hősök tere, az Arany-út, a Nagykőrösi Városi Óvoda Kárász utcai tagintézményének virágokban pompázó udvara, a Cifrakert rehabilitált területe, a Csónakázó tó, a Református temető, és Arany János sírversei, a Rácz József Galériában megtekinthető interaktív és érdekes Arany 200 – Arany a Nagykőrösi pedagógus c., valamint a Svájci házban megtekinthető Nagykőrösi nemesek családok címereinek kiállítása is.

A szervező Nagykőrösi Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a városról, és az aktuális fejlesztésekről elismerően nyilatkozott a zsűri. A vendéglátók Szabó Gábor református lelkipásztor, Talamon Atilláné intézményvezető és Oláh Róbert történész voltak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...