12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Plakátkiállítás a 100 éves Kossuth Múzeumban

Július végéig látható a Kossuth Múzeumban az a plakátkiállítás, amely az intézmény 100. születésnapja alkalmából nyílt meg a Múzeumok éjszakáján. Az időszaki tárlaton a múzeum kiállításairól és rendezvényeiről készült plakátok láthatók, az 50-es évektől.

– Ez egy színes és változatos ízelítő a múzeum történetéből – nyilatkozta lapunknak Reznák Erzsébet igazgató. – A kiállított anyagban a káros és hasznos madaraktól a Kossuth személyéhez kötődő, vagy a helytörténeti illetve képzőművészeti kiállításokig sokféle témájú plakát látható, köztük magas színvonalúak, vagy éppen szegényesebb kivitelű nyomtatványok. A legrégebbiek az ötvenes évekből valók, mert a háború idején sok múzeumi irat elpusztult.

A múzeumigazgató elmondta a plakátok közül a kedvencei a 80-as években készültek és múzeumi hónapot hirdetnek. Ez a rendezvény hasonló volt a mostani Múzeumok éjszakájához, csak egy hónapig tartottak – kiállításokkal, kulturális rendezvényekkel, előadásokkal és kiadványokkal. Kiemelt helyet foglal el az a plakát is, amely 1962, a múzeum önállósulása után készült és első ízben szerepel rajta a Kossuth Múzeum most is használt emblémája.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....