17.1 C
Cegléd
2024. március 15. péntek
spot_img

Nincs helyük az atlétáknak?

Az alábbi levelet Kovács Lacee crossfit Európa-bajnok írta szerkesztőségünkbe. A neves sportoló 2014-ben Cegléd legnépszerűbb sportolója díjat is elnyerte. Levelében a CVSE Malomtó széli telepén kialakult áldatlan állapotok miatti felháborodását öntötte szavakba.
„Tisztelt Szerkesztőség! Egy számomra felháborító helyzetet szeretnék ismertetni, illetve megkérdezni, hogy milyen megoldás várható a CVSE vezetőségének részéről a jövőben?
A fiam elkezdett atlétika edzésre járni. Az edzések jelenleg a CVSE Malomtó széli sporttelepén (vagy inkább labdarúgó telepén) “kapnak” helyet.
Itt kezdődik a probléma, hiszen a gyerekeknek az edzés minden hétköznap (kivéve csütörtök) 18 órától kezdődne, ha lenne hol edzeniük. Minden egyes alkalommal 10-20 perc elmegy azzal, hogy megtalálják azt a szabad területet, ahol a focistákat nem zavarják. Azt gondolom nem kell bemutatnom, hogy a “futópálya” még a legjobb indulattal sem nevezhető annak, hiszen a salak helyén már évekkel ezelőtt is valami sárréteg volt, ami esőben mocsárrá, melegben betonkeménnyé változott. Mostanra benőtte a fű és gaz keveréke, tehát lassan nem is lehet észrevenni ezt a részt a “pályán”. Ha 10 perc után sikerül szabad placcot találni, akkor szinte biztos, hogy azonnal jönnek füvet vágni vagy szimplán szólnak, hogy ide nem lehet jönni. Természetesen indoklás nincs, tehát csak!
Nemcsak számomra vérlázító ez a helyzet, a többi szülő is állandóan mérgelődik. Azt gondolom jogosan. Addig, amíg a labdarúgók több százezer forintos fizetésért semmit nem tudnak felmutatni, addig a fiatal tehetségek egyszerűen nem tudnak edzeni, mert nincs hol. Vagyis lenne, csak el van lehetetlenítve a dolog. Több pálya van kialakítva a labdazsonglőröknek, mint ahány meccset nyertek az idényben. Aki ismer engem az tudhatja, hogy egyáltalán nem vagyok kényes, hiszen a CVSE Judo szakosztályában sportoltam 14 éven keresztül és mi is megjártuk a „hadak útját”, de ha edzeni akartunk, akkor tudtunk. Legalább tatami volt, ha fűtés nem is…
Mindig is bicskanyitogató volt számomra, hogy bizonyos eredménytelen sportokba mennyi pénzt fektetnek és ezek miatt más sportok el vannak nyomva. Remélem valaki felismeri, hogy a kialakult helyzet messze nem ideális és tud/akar tenni valamit annak érdekében, hogy ez megoldódjon.
Üdvözlettel, Kovács Lacee”

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Nagyon szomorú látni hogy bármilyen sport ami nem a focializmust képviseli azt megalázzák, elhajtják, szétverik. A sport mintha bűn lenne manapság. Ha nem focista vagy akkor lenéznek.. mármint kormányzati szinteken, az átlag emberaz érdektelenséggel jelzi hol a helyük a labdazsonglőr férfiaknak. A férfi szót nehéz röhögés nélkül leírnom… látván hogy vinnyogott és sírt az a csodás tehetség a kórházban mikor a térdműtét után -ahol nem csináltak effektíve semmit, mert inkább csak benéztek- a csövet akarta szegény nővérke kiszedni.. percek alatt sikerült csupán eszméletlen fájdalmak mellett. Furcsa módon a kórteremben másik 4 emberből is szedtek ki ugyanolyan csövet, esetenként fájdalmasabb műtét után.. mind maximum felszisszent, de pár pillanat volt. Nála.. a hős focistánál, kinél beidegződés a földön fetrengés egy ujjal bökés után pokol volt. De legalább a haja be volt lőve.. 🙂

    Sajnálom az atlétákat, és azokat akik sportolni szeretnének. Mintha bűn lenne, úgy űzik őket. Mondjuk még szerencsések a kerékpárosokhoz képest akik életveszélyes utakon tudnak csak foglalkozni a hobbijukkal választott sportjukkal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Fahatású falburkolat fillérekből

    Mindenki szeretné szebbé, modernebbé tenni otthonát, ám a mai...

Az ipari gumik és a magas terhelés

    Az abroncsoknak különböző körülmények között kell teljesíteni. Ezt jól...

A stressz rossz hatással van a szexuális életre 

    Modern, rohanó világunk sajátos velejárója a stressz. Sokan sok...

Létezik még jack csatlakozós telefon?

    Akik egy kicsit is jártasak a mobilok világában, jól...

Lehet tanulni HR ismereteket felnőttképzésben?

    A HR-esek sokféle feladatot ellátnak, éppen ezért sokan gondolják...