10.8 C
Cegléd
2024. március 26. kedd
spot_img

Riasztást adtak ki Pest megyére

Hatalmas viharral, jéggel, széllel érkezik az ősz – Négy megye kivételével riasztást adott ki az OMSZ mára.

Négy északnyugati megye kivételével országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat a kiadós eső veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délelőtti, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapestre és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a felhőszakadás veszélye miatt. Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben emiatt.

Azt írták: délnyugat felől több hullámban csapadék érkezik. Eső, zápor, zivatar egyaránt várható, zivatar esetén helyenként felhőszakadással. A csapadék döntő része szombat késő délutántól vasárnap reggelig hullik. A Dunántúl keleti és déli területein, illetve az Alföldön, Északi-középhegységben sok helyen várható 15-20 millimétert meghaladó eső. A legnagyobb mennyiségekre, 30-50 milliméter körüli csapadékra a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön és a középső-északi országrészben (Pest, Fejér, Nógrád és környezete) lehet számítani.

Késő délután, este a déli megyékben, majd estétől inkább csak a keleti, tiszántúli országrészben intenzív zivatarok is kialakulnak 70-80 kilométer/óra feletti széllel, jégesővel. Főként az Alföld délkeleti határvidékén kora este heves zivatar is előfordulhat 80-100 kilométer/órás szélrohammal és nagy méretű jéggel.

A heves zivatarok veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 18-30 Celsius-fok között valószínű, északnyugaton, nyugaton várható a leghűvösebb, keleten, délkeleten a legmelegebb idő. Késő estére – hasonló területi eloszlásban – 14-23 fok közé csökken a hőmérséklet.

MTI, blikk.hu
(Fotó: blikk.hu, a kép illusztráció)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....

Új üzemeltető a balatonszárszói tábor élén

A március 21-ei testületi ülésen több mint egy órát...

Újabb feljelentés

Feljelentést tett a Ceglédi Rendőrkapitányságon Horváth Gábor korábbi önkormányzati...

Állami kitüntetés

Kurdi Viktor a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója a Magyar Arany...

Vádemelés a tolvajbanda ellen

A nagykőrösi rendőrök vádemelést javasolnak öt tolvajjal szemben. A...