4.4 C
Cegléd
2025. december 19. péntek
spot_img

Ceglédi séf a Bocuse d’Or-on

Bekerült a Bocuse d’Or magyar selejtezőjébe, a legjobb tíz közé Tóth Pál ceglédi szakács, aki jelenleg a Kővirág Étterem séfje. Ha minden szerencsésen alakul a tehetséges fiatal számára, akár ő lehet az, aki hazánkat képviselhet majd 2018-ban Torinoban a Bocuse d’Or európai döntőjén.

Augusztus 30-án lejárt a határidő, eddig küldhették be pályamunkáikat azok a magyar séfek, akik szeretnék megmérettetni magukat a következő Bocuse d’Oron. A pályázat témája a kacsa és kacsamáj, valamint a káposzta és alma volt. A versenyre minden olyan magyar állampolgárságú szakács pályázhatott, aki elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre. A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló neves zsűri Hamvas Zoltán elnökletével választotta ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket a selejtezőn. A szeptember 20-án nyilvánosságra hozott továbbjutók között Tóth Pál is szerepel. A Bocuse d’Or magyar selejtezőjére december 3-án kerül sor, a magyarországi döntő pedig majd februárban lesz.

Fotó: Pali versenytányérja

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

A webshopok sikerei a kereskedelemben

    Az irodaszerek internetes beszerzése ma már alapvető része a...

Miért érdemes horgászatra indulni?

A horgászat különleges tevékenység, mely sokak számára többet jelent...

Vita a magaságyásról

Egy magaságyás miatt alakult ki szóváltás városunk virtuális nagygyűlésén,...

Sportkarácsony a megyeházán

Idén december 12-én ismét ünnepi hangulat töltötte meg a...

Belső kritikák a Tisza körül

Időközi önkormányzati választást tartottak vasárnap Nagykőrösön, ahol az ellenzéki...