13.8 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

60 év együtt szeretetben

Szabó János és Vas Erzsébet 1957. október 5-én házasodtak először, tehát most 60 éves házasok. 4 gyermekük született: két lány Eszter és Erzsébet és két fiú János és Imre, akik tíz unokával és tizenegy dédunokával örvendeztették meg János bácsit és Erzsébet nénit.

A jeles napon népes család és jó ismerősök gyűltek össze a Fürdő utcai otthonuknál. Nekem Erzsébet néni rokona szólt, legyek szíves írjak az eseményről, ezt örömmel vállaltam. (Sörös István, az unokájuk a Ceglédi TV-hez bement, hogy ezt az esemény megörökítenék-e, s ott valaki azt mondta, hogy ez nem esemény.)

13 órakor megérkeztem heves készülődés közepette, lovaskocsik és hintók voltak feldíszítve piros-fehér-zöld szalaggal. A hintó, melyen Bezzeg István irányította a lovakat, az újraházasulandó párnak volt előállítva, hiszen ezen a napon másodszor is kimondják a boldogító igent.

János bácsit kérdeztem milyen volt az életük idáig, ő annyit mondott 50% jó, 50% nem egészen jó. S ki kezelte a pénzt János bácsi? A kedves feleségem, jött a válasz, ezt jól is csinálta. A gyermekeinket szeretetre és munkára neveltük.  Ezt tettük mi is. A vendégvárásnál, mint illik az asztal finom falatokkal és italokkal volt tele, melyet szívesen kínáltak a megjelenteknek. Még ez idő alatt otthoni ruhában volt János bácsi és Erzsike néni. Valaki megszólalt, ideje már ünneplőbe öltözni.  „60 évvel ezelőtt János bácsi, a fiatal vőlegény gondolata akkoriban az volt, hogy inkább vetkőzni”

Ezek után a vőlegény igen büszke kalapban, ünneplőben várta menyasszonyát. Erzsébet néni megjelent kezében hófehér csokorral, mely a hajával harmonizált. A felettük lévő bárányfelhők is fehérek voltak, ahonnan az Isten is lehet, hogy nézte őket. Én csak azt mondtam a házasulandó párnak, amit nejem szokott mondani esténként: sokat ébredjünk még együtt. Ezután három tündéri koszorúslány érkezett a dédiékhez. Majd fotózkodás után indulás a hintóhoz.

Elől egyik unokájuk, Sörös István csikósruhába beöltözve szép lovával vezette a „fiatal”pár hintóját. A meghívott vendégek két lovaskocsival indultak el. Az egész család szereti a lovakat, engem is felinvitáltak az egyik kocsira. Ezek a látványos fogatok körbekerülték a Budai út és a hobbitelkek utcáit. Amerre haladtunk Sörös István és Hoffer Karcsi kancsikával pattogtatott, a kertekben kintlévő emberek és gyerekek lelkesen integettek a felvonuló vendégseregnek, mivel sokak ismerik őket a Budai úton. Ezután a Budai úti iskolába indult mindenki, hogy együtt legyenek szemtanúi az házasság újrakötésének. János és Erzsébet 18 óra tájt a pap előtt ismét kimondták az igent. Majd bőséges vacsorával: húslevessel, birka-marha pörkölttel, tortákkal és számtalan itallal lett megvendégelve a násznép.

János bácsi és Erzsike néni fejősök voltak a téeszben, ez idő alatt kisbalaton-nyi tejet fejtek. Megtudtam, hogy ők még sohase látták a Balatont. Erzsébet néni rokonai elvitték őket nászútra, ami egy Balatoni körutazás volt két nap alatt.

Sok szeretetet és boldogságot kívánok még, kérem a Teremtőt így is legyen!

Józsi Bá

Hasonló hírek

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Sok szeretettel köszöntöm Erzsikét és Jani bácsit Gyémánt lakodalmuk alkalmából.Szívből kívánom életükre a jó Isten áldását,hogy még sok szép napot ,évet éljenek még Együtt szeretetben,egészségben kedves Családjuk körében.Mesterné Marika.

  2. Gyönyörű képek, gyönyörű megemlékezés, egy gyönyörű alkakora!
    Szeretettel gratulálok!
    Én is azt kívánom, mint a sorok írja: “sokat ébredjenek még együtt.”! További boldog, szép éveket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....