12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Modern Tápiószőlős

Tápiószőlős intézményei, épületei és közterei folyamatosan szépülnek, újulnak, évről-évre. Idén például egy nagyobb beruházás valósult meg az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával. Az idősek gondozási központja, a hivatal, a könyvtár és a faluház épületeinek korszerűsítésére 100 %-ban támogatott épületenergetikai pályázatot nyert az önkormányzat.

A munkálatok tavasszal kezdődtek és már a vége felé járnak, ennek köszönhetően pedig megtörtént a lábazat, homlokzat és födém utólagos hőszigetelése az említett intézményeknél, az idősek otthonának és a faluháznak a nyílászáró cseréje. A könyvtáron az előző évben egy másik pályázatnak köszönhetően már megtörtént a nyílászáró csere, a belső helyiségek is megújultak, így már majdnem teljesen új könyvtárnak örülhetnek a lakosok. Szintén a pályázatnak köszönhetően mind a négy épület tetőszerkezetére eltérő teljesítményű, de igénybe vételének megfelelő méretű hálózatra kapcsolt napelemes rendszer került telepítésre. A napelemek kapcsolódnak az elektromos hálózatra, ezzel is csökkentve a hagyományos energia felhasználás mértékét és költségeit.

Leglátványosabb változás kétség kívül a 45 férőhelyes idősek otthonán és a faluházon ment végbe, már csak azok mérete miatt is.

A munkálatok befejeztével nem ér véget a település intézményeinek korszerűsítése, mert az önkormányzat további tervei között szerepel a település modernizálása, komfortossá tétele a 21. század igényeinek megfelelően. Ezzel is biztosítva, hogy a lakosság ne más községben vagy városban képzelje el a jövőjét, hanem Tápiószőlősön ismert, biztonságos, nyugodt, minden igényt kiszolgáló környezetben.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....