16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Kreatívan

A gyermek életének egyik fontos, ha nem a legfontosabb része a játék. Ez nem véletlen, hiszen így ismeri meg a világot, így dolgozza fel az élete során felgyülemlő feszültséget, frusztrációt. A mi családunk kedvenc tevékenysége a barbizás.

Gondolom, most sokan felhördülnek, hogy énképromboló, hamis ideált mutató babákkal játszunk, de számukra van egy jó hírem, napjainkban már sokféle Barbie létezik, van alacsony, magas, vékony, telt, terhes, de még kerekes székes baba is. Mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb darabot, így eljátszhatja az őt foglalkoztató dolgokat, anélkül, hogy hamis szépség ideált tartana követendő példának, mintának. A játék során ki lehet mondani az életben elhallgatott gondolatokat, vágyakat, így feloldónak az elfojtott indulatok, feszültségek.
Azonban a barbizás drága mulatság is lehet, amennyiben házat, autót és egyéb luxuscikkeket is be szeretnénk szerezni a játékhoz. A családunkban három lánygyerek van, így különösen költséges lenne a Barbie-k világának a megteremtése. Némi gondolkodás és ötletelés után, kreatív megoldásként arra jutottam, hogy mi magunk készítjük el a babák házát. Szerencsére a párom partner volt a dologban és segített a kivitelezésben, később pedig a lányaink is csatlakoztak. A babaház otthon is elkészíthető, ráadásul egyedi és különleges lesz, a közös munka pedig összehozza a családot.

Mi a lakóházak szigeteléséhez használ anyagot használtuk fel a babaház építésekor. A padlót összetört és kimaradt csempékkel borítottuk, míg a nappalit ragasztható tapétával fedtük be. A falakat igazi festékkel mázoltuk ki, amit az otthonunk kifestésekor használtunk. A bútorokat pedig szintén ebből lábazatszigetelő anyagból gyártottuk le, de a későbbiek folyamán mosogató- és fürdőszivacsot is be fogunk vonni textillel, hogy komfortos kanapéja és karos széke is legyen a babának. A lányok babaháza egyedileg is használható, de összeforgatva egy nagy ház is kialakítható belőle. Természetesen megfelelő technikával emeletes lakóház is létre hozható, kinek mire van igénye.

Mi a következő anyagokat használtuk fel 1 lakóházhoz:
– 1 darab lábazatszigetelő anyag 5cm vastag (ebből a bútorok is kijönnek)
– maradék csempe
– 40cm ragasztható tapéta
– maradék festék
– fa tipli

Szükségünk volt még:
– fúróra
– ragasztópisztolyra
– ecsetre
– fűrészre

Készítsenek otthon a gyermekükkel közösen játékokat, higgyék el, felejthetetlen élmény lesz!
Jó munkát!

Kis Erzsébet

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....