9.9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Fiatalok babrálják a Gubody park vezetékeit

Tóth István olvasónk írta meg lapunknak, hogy feltűnt neki, hogy a Gubody parkban napok óta nem volt világítás. A villanyszerelő és irányítás technikus szakember szemtanúja lett annak, hogy fiatalok babráltak a vezetékekkel. Az oszlopokat közelebbről megvizsgálva hamar megtalálta a hibát: “Vannak emberkék, akik azzal játszanak, hogy széthúzgálják a vezetékeket és lekapcsolják az automatákat. 8 db-ot sikerült visszakapcsolnom. Ezzel az a probléma, hogy aki szakértelem híján belenyúl a lámpák dobozába, az saját és mások életével is játszik.”

Leírása szerint a dobozokban szabadon hagyott, csupasz vezeték volt, ahol hozzáért a vas ajtóhoz. “Katasztrofális, hogy a szekrények egy köztéren hiltiszalaggal átkötve vannak lezárva és hozzá tudnak férni illetéktelenek is.

A kapcsolásoknak “szigetelt, zárható, szabványos dobozban kellene lennie, úgyhogy nem rögtön a ‘fiatalokat’ kellene kritizálni! Ha egy hivatalos szakember a fényképeken látható förmedvényt meglátja, lecsukathatja a kivitelezőt, a többi felelőssel együtt, közveszély okozásáért! Mi az, hogy elérhető helyen van bárki illetéktelen számára, örüljenek, hogy eddig nem történt halálos baleset!” – jegyezte meg egy ismerőse. “Nem vonom én kétségbe a képek alapján, hogy a gyerek is belepiszkálhat, de ők tudatlanok, ‘gyerek ésszel’ vannak felruházva, nem az ő felelősségük, ha baj történik! Meg vannak erre a szabályos technológiák, hogy ne tudjanak hozzáférni! Nem véletlen követelik meg a rendszeres érintésvédelmi felülvizsgálatokat!” – írta a szakember.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...