12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Csatorna beruházás Tápiószőlősön

A 2014. évi helyhatósági választások óta a lakosság tűkön ülve várja, mikor lesz már Tápiószőlősön is csatorna. A környező településeken már minden hol van, akkor nálunk miért nincs? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel bombázzák a polgármestert és a képviselő testület tagjait. A Tápiószőlősi Híradóban rendre be is számolnak az ügy éppen aktuális állásáról. Most, hogy már látni, a tényleges munkálatokhoz egyre közelebb kerülünk, szívesen tájékoztatja a falu vezetése a szomszédos településeket is, igen, célba érünk mi is, ha kicsit lassabban is, mint mások.

„Történt ugyanis, hogy a 339/2014./ XII.193. Kormányrendelet alapján „Tápiószőlős szennyvízelvezetése és tisztítása „címen Tápiószőlős Község Önkormányzata csatorna beruházásra nyert pályázatot. Ennek értelmében tavaly tavasszal el kellett volna kezdődnie a munkálatoknak, de közben Tápiószőlős Önkormányzata egy újabb pályázatot nyert bruttó 330 millió Ft értékben, mely az ivóvíz hálózat rekonstrukcióját jelenti. Az eternit csöveket, (régi azbeszt, rákkeltő csöveket) a Fő úton, a Kossuth Lajos úton, a Bicskei úton, a Kölcsey Ferenc úton, a Vízmű úton, az Iskola úton, mint gerincvezeték, le lesznek cserélve, több mint 5 km hosszan. Ezen ivóvíz hálózat rekonstrukciója miatt a csatornahálózat építése csúszik, de nem marad el. A két beruházást össze kell fésülni, tervezni.”- állt dr. Szoboszlay Árpád polgármester úr beszámolójában. E hír hallatán azt hiszem, valóban örülhet a lakosság, hiszen egyszerre végzik azokat a komoly és hosszú munkafolyamatokat, ami a település fejlődésének szempontjából kiemelkedően fontos, mégis a munkálatok idejére kisebb kellemetlenséget jelent az itt élők számára.

A csatornahálózat kiépítésének pályázatát egy konzorcium nyerte el a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft és a Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt, mely a szennyvíz tisztító telepre kiírt tenderért felel.

Bár még folyamatban vannak az engedélyeztetési eljárások, és a vízjogi engedélyek beszerzése, melyeket a kivitelező cég végeztet, és így a faluban élők nem érzékelhetik a tényleges munkákat, már történt terület átadás. Valamint a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft még a szennyvíz csatornahálózat kiépítését megelőzően eredeti állapotot rögzítő videó felvételt készít Tápiószőlős belterületéről. A felvételeken rögzítik a közterületek (árkok, kapubejárók, utak, járdák) és a magánterületek (kerítések, házak) utcafronti állapotát a későbbi vitás ügyek elkerülése érdekében. Ezen kívül folyamatosan zajlik a műszaki egyeztetés a vízhálózatot felújító, a csatornakivitelező és a majdani üzemeltető a Tiszai Regionális Vízművek részéről.

Tehát minden jó úton halad, hogy Tápiószőlős elmondhassa egy újabb fontos lépést tett, hogy a község felzárkózhasson a térségben előttünk járókhoz.

Hasonló hírek

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Micsoda ostobaság! A két beruházás egymástól térben teljesen elkülönül. Bármilyen hihetetlennek tűnik is, azért még nálunk sem egy csövön megy az ivóvíz a szennyvízzel. Hazug állítások keverednek csúsztatásokkal ebben az egész csatorna mutyiban. A Víziközmű Társulat működésétől kezdve a “motiváció” jelentését lenne okszerű vizsgálgatni, ha nem a hurrájelentések írogatása a célotok.

  2. AKKOR HA EZ MIND IGAZ A TEMETŐ UT MIÉRT NINCS A TERVRAJZON, AZ UTNAK SEM OTT KELLENE LENNIE AHÓL VAN , AZT MÁR A HIVATAL KISAJÁTITÓTTA, DE MOST LEHET HOGY BORÚL A BILI.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...