17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Szépkorúak Sportfesztiválja Cegléden

Több mint negyven, kifejezetten a szépkorúakra szabott mozgásformával várja a nyugdíjas résztvevőket a Decathlon Szépkorúak Sportfesztiválja június 6-án, Cegléden, a Gubody parkban. A Magyar Szabadidősport Szövetség által rendezendő ingyenes  mozgás- és életmód napon többek között gerinctorna, egyensúly gyekorlatok, tánc, fittball, snookball, élő csocsó, gördülő járművek, népi játékok, ütős-, célzó- és dobó játékok, ügyességi feladatok szerepelnek a programban. Az előnevezések alapján az idei kor-rekorder egy 95 éves zuglói “versenyző” lesz.

A testünk esetében is igaz, hogy amit nem használunk, az berozsdásodik. Izmainkat, ízületeinket leginkább mozgással és aktív életmóddal tudjuk karban tartani. Ezért a legfőbb cél: a megelőzés és a karbantartás. Mozogni sosem késő elkezdeni: fontos a fokozatosság, az esetlegesen meglévő betegségek figyelembevétele, a pulzuskontroll, a folyamatos folyadékpótlás, és ennél a korosztálynál talán a szokásosnál is lényegesebb az alapos bemelegítés.

A rendszeres testmozgás következménye többek között a javuló keringés, a jobban működő mozgató- és idegrendszer, jó pár plusz év, kevesebb gyógyszer, – no meg ép test és lélek – szellemi frissesség.

A mozgás, a jó társaság önmagában is öröm, de ösztönzésül hat korcsoportban, férfi-női kategóriában értékes ajándékokhoz jutnak a nap végén a legaktívabbak, vagyis a legtöbb versenyszámban indulók. A szerencsések a nap folyamán többször is értékes díjakkal gazdagodhatnak, melyek sorsolás útján kerülnek gazdáikhoz.

A testi-lelki-szellemi felfrissülés érdekében az aktivitások mellett szűrővizsgálatokkal, életmód tanácsadással, és a nap zárásaként termálvizes fürdési lehetőséggel  egészül ki a rendezvény programja.

Az eseményre a helyszínen is lehet ingyenesen nevezni reggel 9.00 órától!

További információ:

www.facebook.com/szepkoruaksportfeszt

https://masport.hu/szepkoruak-sportfesztivalja/

(Sajtóközlemény alapján)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....