15.6 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Mit támogat a Fidesz?

Az Összekötő út felújítása mellett, a ceglédi lakosok pályázatainak támogatása, kerékpárút pályázat, adóbevételből történő fejlesztés, magántulajdonú építészeti értékek megóvása önkormányzati költségvetésből – többek között ezeket a célokat támogatja a ceglédi Fidesz szervezete és frakciója a holnapi képviselőtestületi ülésen. – erről adott ki a Fidesz Ceglédi csoportja és frakciója közleményt.

„A ceglédi Fidesz frakció a szeptember 20-ai testületi ülésre előterjesztett anyagokat megtárgyalta és ezúton tájékoztatja a ceglédieket, hogy a Fidesz milyen döntéseket támogat majd csütörtökön.

Négy társasház közgyűlése is döntést hozott arról, hogy a szelektív hulladéksziget felszámolását kezdeményezik lakókörnyezetükben. Ezen társasházak egyéni módon, saját szerződés keretében szeretnék megoldani az újrahasznosítható hulladék gyűjtését. A lakossági kéréseket, amennyiben a jogszabály engedi és azok racionálisak, figyelembe kell venni, ezért a közös képviselők kérésére ezeket mi támogatni fogjuk, tisztelve a lakosok akaratát.

Nagy örömünkre szolgál, hogy számos pályázat érkezett a civil keretekre, amelyeket a bizottságok elbíráltak. Nagyon sok lakossági elképzelés érkezett, melyek közül 34 pályázat kaphatott most támogatást. A teljesség igénye nélkül magánkezdeményezésre például térfásítás, növénytelepítés, fesztiválszervezés kerülhet megvalósításra.

Fideszes javaslat alapján idén 5 millió Ft került elkülönítésre a város építészeti értékeinek megóvására. Ebből a pénzből azon építmények megújítását lehet támogatni, amelyek magántulajdonban vannak, azonban építészeti vagy városképi szempontok alapján jelentős értéket képviselnek. Ez alkalommal két építmény felújítását tudta támogatni a szakmai munkacsoport. Egy történelmi sírhely és egy frekventált helyen található régi saroképület felújításához tud a város hozzájárulni a testületi ülésen. A frakció álláspontja az volt, hogy előremutató minden olyan lehetőség ahol a lakosságot, civil szervezeteket közvetlenül tudjuk úgy támogatni, hogy az a város összképére, jellegére, műemlékek megőrzésére komoly hatással van.

Szintén egyhangúlag támogatja a frakció a városvezetés azon előterjesztését, hogy a Művelődési ház előtti járda felújításra kerüljön. Miután az épület tervezett renoválása, energetikai modernizálása elkészült, a városképet és mindenekelőtt a lakosok gyalogos közlekedését szem előtt tartva bízunk abban, hogy sikerül ezt a döntést pozitív határozattal meghozni.

Több pályázat benyújtásáról is döntés fog születni. Az Önkormányzat pályázatának benyújtását, mellyel a Pesti úton a Csíkos széltől az Aldi üzletig kerülne meghosszabbítására a kerékpárút, illetve a Kátai úti vasúti átjárótól az Ipari parkig épülhet kerékpárút, a Fidesz frakció szavazataival fogja támogatni. A Török János Szakközépiskola kültéri kézilabda pályájának felújítására benyújtandó pályázatot szintén támogatja a Fidesz.

Végezetül egy olyan előterjesztésről szeretnénk hírt adni, amely kapcsán köszönetet kell mondanunk a Fidesz nevében is Cegléd Város lakosságának és vállalkozásainak. Elkészült az Önkormányzat első félévi gazdálkodásáról szóló beszámoló. Amellett, hogy a város gazdálkodása stabil és a pénzügyek rendben vannak, a beszámolóból az is megállapítható, hogy az első félévi adóbevételek a tervezethez képest időarányosan teljesültek. Sőt, tényként lehet megállapítani, hogy az iparűzési adóból befolyt bevételek 2017. év első félévéhez képest 20%-kal nőttek, ami egyértelműen bizonyítja, hogy ezen adóalapok, azaz a vállalkozások bevételei is növekedtek. Örömteli tény és visszaigazolás ez arra, hogy a gazdaság növekszik. A Fidesz frakciónak a városvezetéssel összhangban mindez azt jelenti, hogy több fordítható Cegléd további fejlesztésére, ami szebbé, élhetővé teszi a város belső és külső részét egyaránt. Fidesz Ceglédi Csoportja és Frakciója”

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...