3.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Szemétszedés az Öregszőlőkben

Cegléd egyik legszebb része, az Öregszőlők bizony –hasonlóan a város mindegyik kerületéhez- nagyon szemetes. Az itt élők közérzetét is nagyon rontja néhány igénytelen, szemetelő család-egyén felelőtlen és primitív magatartása. Az autókból kidobált energiaitalos és sörös dobozoktól kezdve, a műanyag flakonokon át, rossz tv-ig, döglött kutyáig-macskáig minden megtalálható a dűlőutak mentén, de az elhagyott, gazdátlan parcellákban is szinte mindenhol gyűlik a zsákos szemét és a bedobált limlom.

Néhányan az Öregszőlőben élők közül már a nyár elején megfogalmazták, hogy az ősszel, lombhullás után összeszedik a szemetet és reménykednek abban, hogy az így megtisztított Öregszőlő a jövőben kevésbé lesz szemetelő, igénytelen emberek áldozata.

Az Önkormányzat nemrégiben közzétett városi szemétszedő akciójára, amely október 5-én, pénteken lesz, az öregszőlői lelkes civilek is rácsatlakoznak. Mivel az akció pénteken, munkanapon lesz, ez persze sok dolgozó embernek nem kedvező, de az öregszőlői civilek úgy gondolták, hogy szombaton is folytatják a lakóterületük megtisztítását, amikor is olyanok részvételére számítanak, akik pénteken, munkájuk miatt nem tudnak részt venni ebben az akcióban.

Az öregszőlői akciót örömmel felkarolta Dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselő is, aki biztosítani fogja a szükséges zsákokat, kesztyűket, valamint a szervezésben is segít.

Az öregszőlői akció szervezői, Szalisznyó Katalin és Magyar István a Szomszédok egymásért Öregszőlő lakó-üdülő övezet Facebook-csoportban szervezik a nagytakarítási akciót, itt (is) várják a segítőkész emberek jelentkezését, ill. itt adnak majd tájékoztatást az időpontokról és a találkozási helyekről. Minden jóérzésű és segítőkész személy jelentkezését örömmel várják az öregszőlői lakosok. A középiskolai diákok is értékes órákat szerezhetnek itt a kötelező közösségi szolgálat keretében.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...