6.7 C
Cegléd
2024. március 12. kedd
spot_img

Fókuszban a családok

– Gyermekvédelem, beszámolók, intézmény felújítások, kedvezményes telkek családok részére –

A Fidesz ceglédi frakciója megtárgyalta a 2019. május 23-i testületi ülés előterjesztéseit és az alábbi napirendek esetében a következő álláspontokat alakította ki.

Elfogadjuk a Gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok átfogó értékelését, amelyből kiderül, hogy 2018-ban 564 család részesült rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben (ebből 254 egyszülős család). Az állami jogszabály csak a kiskorú gyermekek részére biztosítja az ingyenes étkeztetést, azonban Cegléd Önkormányzata rendeletben szabályozta a nagykorúak támogatásának lehetőségét rászorultsági alapon.

A Fidesz frakció nevében is szeretnénk megköszönni a Tűzoltóság áldozatos munkáját. Elfogadásra javasoljuk a Ceglédi Tűzoltóparancsnokság 2018. évi beszámolóját.

A Frakció által elfogadásra kerül az Önkormányzat 2018. évi zárszámadása és elfogadjuk a városi tulajdonú cégeink 2018. évi beszámolóit is. A beszámolók mellett a Város I. negyedéves pénzügyi beszámolójából is megállapítható, hogy a Város gazdálkodása hosszú évek óta kiegyensúlyozott, pénzügyi helyzete stabil.

A nyári szünetben 32 millió forintot költünk intézményeink felújítására. Első sorban óvodákat bölcsődéket érintenek a munkák, amely nagy örömünkre szolgál. Szépülnek az óvodák, úgy mint például a Fűtőház utcai ovi nyílászárói, de meg kell említeni a Deák utcai óvodát, bölcsödét, Lövész utcai és Pesti úti Óvodát is az érintett épületek között.

A legnagyobb örömmel azt az előterjesztést tudjuk támogatni, amely alapján az Önkormányzat a tulajdonában álló beépítetlen ingatlanok közül azon családok részére jelöl ki értékesítés céljára telkeket, akik vállalják, hogy ezen ingatlanon 2 éven belül új lakás építésébe kezdenek Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) alapján. Az építkezést 5 éven belül be kell fejezni. Ezen esetekben az Önkormányzat a telek eladásakor az ingatlanforgalmi értékbecslő által megállapított forgalmi érték 50%-át elengedi a családoknak a vétel során. Nagyon bízunk benne, hogy –amennyiben a Testületi határozat ezt érvényesíthetővé teszi- ezzel újabb segítséget tudunk nyújtani a gyermeket vállaló családok részére.

(Sajtóközlemény)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...