14.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Kiállítás megnyitó és alkotónap Vezsenyen

Ujházi György, mint a Ceglédi Alkotók Egyesülete Képzőművészeti Szekciójának vezetője azzal az ötlettel állt elő, hogy vigyük el és tegyük láthatóvá az alkotásokat Cegléd közeli településein, így például Vezsenyen. El is készült a kiállítás a vezsenyi könyvtárban, ahol festmények, tűzzománc alkotások és terrakotta szobrocskák lepték meg a megnyitóra érkezetteket.

A kiállítást Szabó Ferenc polgármester nyitotta meg: a 600 fős Vezsenyen nagy öröm, hogy felújított könyvtár van és színvonalas kiállítás. Sokan jöttek el a helybéliek közül és sokan érkeztek Ceglédről is. Nemcsak az alkotók – Bogdán Márta, Csurgai Ferenc, Ercsei Lenke, Gulicska Lőrinc, Gyöngyösi-Bartus Zita, Horváth Klára, Kiszely Margó, Oláh Tibor, Oldal Lászlóné Irénke, P. Rónai Gábor -, hanem a művészetpártolók és barátok is.

A kiállítás fővédnöke és rendezője Ujházi György volt, aki szeretettel megvendégelte az alkotókat és barátait Vezsenyen. Nagy kondér halászlével, barátságos helyszínnel kedveskedett a társaságnak.

A terített asztalt először Csurgai Feriék hagyták el, hogy gyorsan felmérhessék a terepet a Tisza parton, hogy hová is vonuljon a kis csapat alkotni. Az alacsony vízállás miatt a mederben állva tudtuk a kora őszi napsütés fényeiben megörökíteni hazánk „szőke” folyóját. Heten festettünk, ketten vázlatot készítettek, Csurgai Ferenc pedig gallyakból összeillesztett térplasztikát hozott létre a folyó medrében.

Kiteregettük munkáinkat az udvaron és mindenki véleményezhette a képeket, szakértők és műkedvelők egyaránt. Sikerült is a legtöbb szavazattal Oláh Tibor munkáját a legjobbnak minősíteni, így a hét festményeként lesz látható az Otthon Art Kávézóban két hétig. Gratulálunk!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...