5.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Interjú a Czigle frakció képviselőivel

A ceglédi képviselőtestület megválasztott öt ellenzéki képviselőjével készült interjú jelent meg a hetihirek.hu oldalon. Obrácz Nagy Ágnes a választási eredményekről és további terveikről, valamint a Fidesz-frakcióval való együttműködésről kérdezte a Czigle Egyesület képviselőit László Ágnest, Földi Áront, Magyar Károlyt, Czinege Imrét és Fehér Istvánt.

„Hogyan értékeli a ceglédi választási eredményeket, illetve a Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesület teljesítményét?”

László Ágnes 3. egyéni választókerületi (független) képviselő: “Az elért eredményeink tükrözik, hogy egy igen fiatal egyesületről van szó. Az egy körzet megnyerése és a 4 kompenzációs listás hely felfogható gyenge kezdésnek, de az előttünk álló 5 év alatt biztosak lehetünk benne, hogy erősödés várható. A választási eredmények több körzetben igen szorosak lettek. Ez is mutatja, hogy van létjogosultsága az ilyen összefogásnak.”

Dr. Czinege Imre listáról bejutott képviselő (DK): “A FIDESZ-KDNP által létrehozott NER, más lehetőséget nem ad, mint az összefogást. Az Egyesület teljesítményének higgadt értékeléséhez több időre van szükség. Az összefogást összességében és külön-külön is értékelni kell.”

Földi Áron listáról bejutott képviselő (LMP): “Az egyesület jelöltjeitől jobb eredményt vártam, olyan körzetben is alul maradtunk ahol a korábbi képviselőt indítottuk. Az egyesület másik, a körzetek között rosszul elosztott, kilenc jelöltjének mindössze 2 hónapja maradt, hogy bemutatkozzon a körzetében. Az eredményekből az látszik, hogy így csak ott volt esélyünk, ahol a Fidesz képviselője korrupciós botrányba keveredett, illetve csak a választás előtti hónapokban ébredt rá, hogy tenni kéne valamit a körzetében. Nagyon örülök, hogy László Ágnes a Szűcs telepet is magába foglaló 3. sz. választókerületben le tudta győzni Hörömpő Annamáriát. Annak viszont nem, hogy a megállapodások alapján átengedett, legesélyesebbnek tartott 8. sz. körzetben jelöltünk nem élt a lehetőséggel – koncentráltabb és szorgalmasabb kampánnyal könnyen legyőzhette volna Takátsné Györe Anettet. Nagy eredmény viszont, hogy megtört a Fideszes hegemónia. Független polgármestert választottunk. Ebben nem kicsi része volt annak, hogy az egyesület nem állított polgármester jelöltet és a független Dr. Csáky András támogatására biztattunk mindenkit.”

Magyar Károly az Egyesület elnöke, listáról bejutott, független képviselő: “Nem értük el azt az eredményt, amit szerettünk volna, de a választás mégis sikeresnek mondható, mert reményeim szerint ezután be tudjuk vonni Cegléd város lakosságát a döntéshozatalba. Az egyesület teljesen civilként alakult, pártok nem támogatnak bennünket. Akik sikeresen bekerültek az önkormányzatba, megválasztásuktól kezdve a város lakóit hivatottak szolgálni, nem a pártjukat.”

Fehér István kompenzációs listáról bejutott képviselő (MSZP): “Várakozáson alulinak tekintem az eredményt, mert abban bíztam, hogy nem csak puszta számok lesznek az eredmények, hanem ez az összefogás, valós összefogássá tud válni. Azt reméltük, sikerül olyan többséget létrehoznunk a képviselőtestületben, hogy akár irányítani is tudjuk a települést. Minimum 3-4 egyéni képviselői győzelemre számítottunk. A környezetemben azt tapasztalom, hogy igény volt az összefogásra, de az emberek valahogy nem így képzelték el. A másik ok, hogy nem minden párt tudta a saját szavazóbázisát úgy mozgósítani, ahogy illett volna. Az eredményeknél én 6 ellenzékiről beszélek, mert ide sorolom a polgármestert, Dr. Csáky Andrást is. Úgy látom, hogy a legnehezebb feladata neki lesz.” – nyilatkoztak a képviselők.

A cikk a Heti Hírek oldalán jelent meg itt… 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...